Preloader
Stäng sök
Stäng

Nyheter

Nyheter

30 september 2021

Innovera oss in i framtiden

Innovation. Ordet ger hopp om något nytt, något som tar oss framåt och vidare. Trots att vi på Krinova arbetar med innovation som profession har vi ibland svårt att beskriva det på ett enkelt sätt. Kanske just för att det är komplext och har många olika former. Det vi ändå kan fastslå är att innovation är en av de mest avgörande faktorerna för tillväxten och därmed ett välmående Sverige. Låt oss ändå göra ett försök att resonera kring begreppet innovation […]

Läs mer
Läs mer om Innovera oss in i framtiden
27 september 2021

Solcellsdrivna lagerlokaler – en lysande idé

Tryckande värme och långa transporter kan lätt förstöra frukt och grönsaker som skördats. Sarjo S Dukureh, student från Högskolan Kristianstad, vill ge jordbruksprodukter längre liv i klimatvänliga lagerlokaler som ska byggas i hemlandet Gambia. Idén har utvecklats genom bidrag från Leapfrogs. I Gambia i västra Afrika sysselsätter jordbruket en stor del av landets befolkning. På små familjejordbruk odlas mat för bordet, men också för försäljning på de närbelägna marknaderna. Sarjo S Dukureh är uppvuxen i provinsstaden Farafenni, men kom till […]

Läs mer
Läs mer om Solcellsdrivna lagerlokaler – en lysande idé
22 september 2021

Testbädd Näsby – en möjlighet att testa klimatsmarta idéer

Klimatsmarta Näsby är ett nystartat projekt där Kristianstads kommun, Krinova Incubator & Science Park och Högskolan Kristianstad samarbetar. Projektet drivs i två år, finansieras av EU och målet är att minska klimatpåverkan i Näsby. Projektet ska bidra till att lägga grunden för stadsdelen Näsby och Kristianstad att bli en förebild inom klimatsmart samhällsutveckling och även leda till en bättre miljö. Projektet ska främja ett långsiktigt medborgarengagemang för en hållbar utveckling av vårt gemensamma samhälle. Krinova vill skapa en testbäddsmiljö där […]

Läs mer
Läs mer om Testbädd Näsby – en möjlighet att testa klimatsmarta idéer
20 september 2021

Green Fries tar steget in i Danmark

Green Fries ekologiska pommes med bas utanför Hässleholm har tagit steget in på den danska marknaden! Sedan i början av september finns Green Fries pommes att köpa hos den danska online butiken Nemlig.com. Mottagandet på den danska marknaden har överträffat förväntningarna. Fram till pandemin sålde Green Fries enbart till restauranger och från egen food truck vid event. Men Corona tvingade dem att bredda försäljningskanalerna. Green Fries hittade vägen ut i butikshyllor. Listan på butiker där det nu går att hitta […]

Läs mer
Läs mer om Green Fries tar steget in i Danmark
31 augusti 2021

Stor och liten

I allt vi gör möts stor och liten. Ibland är det de FN:s globala mål 2030 som vi resonerar kring – hur vi förhåller oss till dem och vi kan bidra till hållbar tillväxt i världen. Stora frågor som påverkar hela jordens befolkning på olika sätt. Perspektiv som diskuteras av statschefer, ledande forskare och debattörer på stora internationella scener, men som samtidigt är uppe i möten, diskussioner och dokument nära oss, på arbetsplatser, hemma och på gymmet. Stort möter smått […]

Läs mer
Läs mer om Stor och liten
16 augusti 2021

Join Food Hack by Krinova

Does innovation, sustainability and food make your heart leap? Are you passionate about the more sustainable future of food? Then join us 10-12 November 2021! The Food Hack is a 48hour long innovation competition and food conference for the global food community initiated by Krinova Incubator & Science Park. Due to the pandemic it will be in digital format this year but still with lots of possibilities to network, get inspiration, challenge, share and collaborate! 2021 theme resilience in changing […]

Läs mer
Läs mer om Join Food Hack by Krinova
16 augusti 2021

Food Hack by Krinova

Får innovation, hållbarhet och livsmedel ditt hjärta att slå lite extra? Brinner du för att skapa en hållbar framtid? Save the date! Välkommen till Food Hack 10-12 november 2021. Food Hack är en 48 timmar lång innovationstävling och mötesplats för studenter, entreprenörer, forskare – ja, alla som är intresserade av hur vi kan producera, konsumera och distribuera livsmedel på ett mer hållbart sätt.  Food hack arrangeras av Krinova Incubator & Science Park och på grund av pandemin kommer evenemanget att hållas […]

Läs mer
Läs mer om Food Hack by Krinova
22 juni 2021

Prisbelönt senap

LissEllas senap med Dalarna som bas har nått ut över världen. När VM i senap avgjordes i USA 2021 så kammade man hem inte mindre än fyra medaljer varav ett av valören guld.  Detta är bara en av många utmärkelser som LissEllas fått under de 14 år de tävlat i VM. I dag finns LissEllas senap på ett antal platser i landet men också utanför landets gränser, där Norge är en stor marknad. LissEllas senap är ett av de företag […]

Läs mer
Läs mer om Prisbelönt senap
21 juni 2021

Entreprenörskap – en av samhällets viktigaste byggstenar

Att entreprenörskap är en avgörande framgångsfaktor för ett blomstrande samhälle är det nog ingen som ifrågasätter. Samtidigt spelar våra entreprenörer också en viktig roll i att driva på en positiv utveckling när det gäller de stora samhällsutmaningarna. Vi ser fler och fler produkter och tjänster på marknaden som främjar cirkulär produktion, klimatet, hälsosam mat eller biologisk mångfald. Men vad är det egentligen som kännetecknar dessa entreprenörer och vad kan vi göra för att stärka, underlätta och boosta deras resa? Jag […]

Läs mer
Läs mer om Entreprenörskap – en av samhällets viktigaste byggstenar
20 juni 2021

Digital satsning ledde till nya affärer

Henrik Karlström på HLR Skåne, som har sitt kontor på Krinova, såg möjligheten att helt ställa om när hans bransch tvärdog. Skiftet från fysiska första hjälpen utbildningar till digital utbildning har lett till signering av det hittills största kontraktet och en helt ny målgrupp att bearbeta. Innan pandemin vände Henrik sig till mindre företag och höll en årlig utbildning med dem samtidigt som han jobbade som underleverantör åt andra. Som för många andra tog alla uppdrag och bokningar slut förra […]

Läs mer
Läs mer om Digital satsning ledde till nya affärer
17 juni 2021

Tång – från problem till resurs

Kan man göra tången som spolats upp på stränderna till en resurs istället för ett problem? Det är en av de frågor som projektet CONTRA dykt på djupet kring. Projektet har sin utgångspunkt i de miljöutmaningar som finns i Östersjöområdet. En sådan utmaning är övergödning och som en följd av denna spolas stora mängder tång upp på våra kuster och gör våra strandbesök oangenäma. Skånska kommuner som: Trelleborg, Landskrona, Kristianstad, Ystad, Simrishamn, Malmö, Helsingborg arbetar aktivt med att rensa stränderna […]

Läs mer
Läs mer om Tång – från problem till resurs
14 juni 2021

Nu ska små livsmedelsföretag få det lättare att växa

Startups, små och medelstora livsmedelsföretag ska få det stöd de behöver för att kunna växa hållbart och skapa nya arbetstillfällen i spåren efter Corona. Därför satsar nu React-EU och Region Skåne totalt 6 000 000 kronor i ett skånskt tvåårigt projekt som ska leda till ett sömlöst och anpassat innovationsstödsystem. Covid-19 har haft stor inverkan på livsmedelsnäringen. Regeringen klassade näringen som samhällskritisk, vilket bland annat betyder att vi behöver öka självförsörjningsgraden i Sverige.  Pandemin har också lett till nya preferenser hos konsumenterna. […]

Läs mer
Läs mer om Nu ska små livsmedelsföretag få det lättare att växa