Preloader
Stäng sök
Stäng
20 december 2021

Innovativa finansieringslösningar på landsbygden

Projektet Innovativa finansieringslösningar uppmärksammades när Leader Skånes Ess delade ut priset Kronhjorten.  Innovativa finansieringslösningar med Östra Göinge kommun som projektägare, fick pris i kategorin Att mäta sina krafter – konkurrenskraft och utmanare.

Motiveringen lyder: Draknästet i Göinge! Finansiering är ofta ett svårlösligt problem som är helt avgörande för att ett projekt eller ett företag ska lyckas. Att finna ett sätt att samverka kring detta i en kommun eller region är helt enkelt briljant. Det kommer att växla upp möjligheterna för innovation, nytänkande och mod att starta projekt och nya företag, som kan leda till lönsamhet och arbetstillfällen för många. Nätverket är viktigt och här har vi en sammanslutning som bygger på att stötta idébärare med mentorskap.

Vi är övertygande om att detta leder till ringar på vattnet och skapar ännu fler företag som ger ännu fler arbetstillfällen! Win Win för alla och Göingeandan när den är som bäst!

Se Fredrik Persson, Näringslivschef Östra Göinge och Truls Bretz, Ansvarig Krinova Innovationsarena berätta om projektet.