Preloader
Stäng sök
Stäng

Nyheter

Nyheter

26 juni 2024

Satsning för att optimera innovationsstödet till livsmedelsföretag 

Det finns en stor potential att utveckla livsmedelskedjan genom ökade satsningar på innovation och forskning. Sverige har utmärkta – till och med unika – förutsättningar att bli ett globalt föregångsland i den hållbara produktionen av högkvalitativa livsmedel. Tillväxtverket har nu beviljat ett nationellt projekt som syftar till att ge bästa förutsättningar för att ta tillvara den potential som finns i svenska livsmedelsföretag.   Målet är att skapa ett effektivt innovationssystem med lokala, regionala och nationella funktioner, för ökad konkurrenskraft och innovationsförmåga. […]

Läs mer
Läs mer om Satsning för att optimera innovationsstödet till livsmedelsföretag 
Hannes van Lunteren (Krinova Incubator & Science Park), Stina Lantz (SISP), Daniel Freeman (Science Park Gotland), Linus Arnold (SISP) och Angelica Ekholm (Dalarna Science Park).
24 juni 2024

Krinova kvalitetssäkrar sitt hållbarhetsarbete genom ISO 26000 verifiering 

Hållbarhet är en integrerad del av Krinovas verksamhet. Krinova är nu också verifierad enligt ISO 26000, vilket visar på organisationens samhällsansvar för att maximera bidraget till hållbar utveckling. – Vi är stolta över verifieringen och ser detta som en naturlig och viktig del i vårt hållbarhetsarbete. Hållbarhet är en naturlig del av Krinovas verksamhet och är kopplad till alla de insatser som Krinova gör för företag, organisationer och samhälle.

Läs mer
Läs mer om Krinova kvalitetssäkrar sitt hållbarhetsarbete genom ISO 26000 verifiering 
Krinovas hållbarhetsgrupp: Christian Nyhlén, VD, Lena Jasslin, Kommunikationsansvarig, Massimiliano Pattara, Business Designer och Jennie Strömbeck, Konferens- & Möteskoordinator.
19 juni 2024

You can check out but you can never leave

Så har då tiden kommit för mig att lämna över stafettpinnen som VD på Krinova. Det är också en tid för reflektion, att stanna upp och titta tillbaka på hur vi kommit dit vi är och vilka lärdomar vi gjort på vägen. Vid en första anblick tänker jag mest på vad som är kvar att göra men sedan slår det mig att det har hänt så mycket! Mitt fokus handlade ganska tidigt om att förädla Krinovas styrkor och mobilisera både […]

Läs mer
Läs mer om You can check out but you can never leave
29 maj 2024

Nothing F!shy och Folkets Pops gör framgångsrik exit från inkubatorn

I veckan gjorde två av de totalt 12 bolagen i Krinovas livsmedelsinkubator exit. De två bolagen Folkets Pops och Nothing F!shy, båda med produkter som vänder sig till konsumentledet, har under sin tid i inkubatorn vässat sina affärsmodeller, tagit in kapital och nått en position på marknaden. – Vi är stolta och glada över bolagens fantastiska utveckling och ser fram emot att följa deras fortsatta resa. Även om bolagen nu lämnar Krinovas inkubatorn så är de fortfarande en del av […]

Läs mer
Läs mer om Nothing F!shy och Folkets Pops gör framgångsrik exit från inkubatorn
6 maj 2024

Fötterna på jorden och vingar på ryggen

Med fötterna i det lokala näringslivets mylla har Krinova ett uppdrag att öka attraktionskraften och tillväxten för Kristianstad och nordöstra Skåne. Parallellt har vi utvecklat en unik regional och nationell position inom livsmedelsområdet. Uppdraget är tydligt men också komplext; vi ska skapa bästa möjliga förutsättningar för entreprenörer och tillväxtföretag att växa och berika samhället med nydanande produkter och tjänster. Samtidigt kräver ett sådant uppdrag både en stark community av partners och en gedigen kunskap om strategiskt viktiga bransch- och samhällsfrågor […]

Läs mer
Läs mer om Fötterna på jorden och vingar på ryggen
Christian Nyhlén
18 april 2024

Ökat inflöde av bolag till Krinova

Under 2023 sökte sig 85 nya bolag till Krinova för innovations- och utvecklingsstöd, vilket är en 20 procentig ökning jämfört med året dessförinnan. Summerat över de tio senaste åren har över 800 bolag fått stöd, varav mer än hälften är bolag i eller med koppling till livsmedelsbranschen. På bolagsstämman i Krinova AB den 17 april fastställdes bolagets resultat och balansräkning. Omsättningen för 2023 landade på 25,6 miljoner kronor, vilket är en ökning med två miljoner kronor jämfört med året dessförinnan. […]

Läs mer
Läs mer om Ökat inflöde av bolag till Krinova
Krinovas medarbetare i bildkollage.
18 april 2024

Innovationspriset i Kristianstad går till Rider

För sitt engagemang att skapa en plattform som fyller ett behov, inte bara för unga men också för hela samhället, fick Rider Innovationspriset i Kristianstad som Krinova delar ut. Riders arbete leder till att fler företag vågar utveckla unga talanger och vara en del av en växande gemenskap av företag som investerar i framtiden.

Läs mer
Läs mer om Innovationspriset i Kristianstad går till Rider
Rider AB får innovationspriset 2024 av Krinova på guldjubelgalan.
2 april 2024

Early bird tickets Spot on Food! 

We are thrilled to announce that Early Bird tickets for Spot On Food are now available. The event is taking place on 3rd of October 2024 in Kristianstad at Kulturkvarteret, and we have some amazing speakers lined up for you. This year’s theme is Resilient Food Systems and we will explore it from three different perspectives: Diversity, Entrepreneurship, and Preparedness. Don’t miss out on our Early Bird Price! Find out more and meet some of the speakers and contributors here.

Läs mer
Läs mer om Early bird tickets Spot on Food! 
14 mars 2024

Plantaste –studenterna som skapar framtidens mat

En engagerad grupp studenter, en nypa innovation och en del vilda experiment i köket ledde till en ovanligt lyckad testprodukt. Det har nu blivit företaget Plantaste som arbetar för att skapa framtidens mat av hampafrön. Maria Lindahl och Evelina Holmgren går sista terminen på Gastronomiprogrammet på Högskolan Kristianstad. Vårterminen 2023 gick de en kurs i produktutveckling som inleddes med Imagine, en innovationshöjande workshop som högskolan arrangerar med stöd av Krinova. – Vi blev tilldelade ett projekt med Helsingborgs stad och […]

Läs mer
Läs mer om Plantaste –studenterna som skapar framtidens mat
26 februari 2024

Recoma – både företag och människor måste växa tillsammans

När du är i startgroparna för att etablera ett företag är det lätt att fokusera på vägen framåt och de dagliga utmaningar som företaget stöter på. Men att fundera över företagets kärnvärden och se till att alla medarbetare drivs av samma värderingar kan vara minst lika viktigt för företagets framtid. Det vet Max Rosenberg som är grundare av Recoma ett av de företag som fått stöd genom Krinovas SCALE program. Max Rosenberg såg en möjlighet att skapa en produkt som […]

Läs mer
Läs mer om Recoma – både företag och människor måste växa tillsammans
19 februari 2024

Vegitific

Forskningen som bedrivs på svenska universitet och högskolor generar många idéer, men det är inte alltid det finns möjlighet att förverkliga dem. Vegitific är grundat av forskare som följer sina resultat från labbet till en färdig produkt. Här får forskning och produktutveckling blomstra tillsammans. Deras nya produkt visade sig ge hårt tränande idrottare mindre mjölksyra, förbättrad prestationsförmåga och mindre oxidativ stress.

Läs mer
Läs mer om Vegitific
31 januari 2024

Gå för det eller avvakta?

”Nu går vi för det” är en vanligt använd term inom idrotten när det handlar om att satsa för att vinna. Ofta är det också den inställningen som gör att resultat uppnås – att tro på det man gör, ta chansen när den uppstår och anstränga sig till sitt yttersta. Men det är naturligtvis också förknippat med ett risktagande som gör att en bedömning måste göras. Den amerikanska forskaren Barbara Fredrickson har i många år studerat hur positivt respektive negativt […]

Läs mer
Läs mer om Gå för det eller avvakta?