Preloader
Stäng sök
Stäng

Krinova INCUBATOR

Krinova INCUBATOR

Truls Bretz, Business Designer på Krinova

Stöd för att skala upp

Boka möte

Programmet Krinova INCUBATOR erbjuder en inspirerande och utvecklande miljö där allt handlar om framtidens livsmedel och dess värdekedja.   

Vem kan söka: ambitiösa grundar-team från hela Sverige med siktet inställt på att leverera en innovativ och skalbar lösning för en stor marknad. Vi tror att du redan har en stark omvärldsbevakning, ett tydligt kundfokus och ett projekt som utforskar hur ny teknologi kan appliceras eller vidareutvecklas för att möta en hållbarhetsutmaning i värdekedjan för livsmedel. Värdekedjan för oss är inte bara sådant som går att äta utan också lösningar i hela livsmedelssystemet från jord till jord. 

Programmet är inte tidsbestämt men innehåller regelbundna utvärderingstillfällen. Metodiken som vi använder är forskningsbaserad och härstammar från KTH med ett stort inslag av individuell anpassning efter företagets aktuella behov.

Incubatorprogrammet erbjuder

Krinova-familjen

  • Löpande stöd med strategi-, organisation-, och affärsutveckling från en dedikerad business designer.
  • Behovsbaserad tillgång till Krinovas team av business designers med spetskompetenser inom livsmedel.
  • Relationer inom branschen genom Krinovas community som innehåller direktkanaler till branschledande organisationer och internationella partners.
  • Kontorsplats på Krinova i Kristianstad eller hos MINC i Malmö.

Finansiering

  • Identifiering av finansieringskällor för tidig hypotesprövning av produkt/tjänst.
  • Process för att bygga ett investeringsmoget case.
  • Tillgång till flera nätverk av finansiärer med fokus på livsmedel samt evenemang där investerare och start-ups möts.
  • Access till finansieringskällor som: Skåne Ventures, Innovationscheck syd samt verifieringsmedel från Vinnova.

Affärsutveckling +

  • Stöd att hitta rätt test- och utvecklingsmiljöer exempelvis: olika typer av lab, utvecklingskök, sensorisk utvärdering, skalning av produktion, utveckling och utvärdering i kundmiljö.
  • Möjlighet att få tillgång till tjänster inom exempelvis: immaterialrätt och annan affärsjuridik, spetskompetens inom produkt och tjänsteutveckling.

Tänk internationellt

  • Samverkan och affärsrelationer med internationella partners.
  • Möjlighet att följa med på organiserade resor till branschspecifika evenemang som exempelvis: Hack Summit i Lausanne, SLUSH i Helsingfors, Tech BBQ i Köpenhamn, Big Meet i Stockholm.
Business Designer i samtal

Inkubatorbolag

Agrodit

We help farmers to save resources and increase yield with our patented precision irrigation and fertilization technology. To do this, our team has developed a unique service to provide farmers with tailored and high quality in-ground data.

Besök oss
Agrodit

Angry Camel

Angry Camel is a deep food tech specializing in the extraction of high-performance chickpea protein isolate. Our cutting-edge technology enables us to produce a versatile ingredient that enhances the texture, taste, and nutritional profile of various food applications especially as a superior egg replacement solution.

Kontakt

Kotaiba Aal

+46 765686305

Besök oss
Angry Camel

Cold and Dry

Cold and Dry develops equipment for cold rooms that reduce energy consumption and other moisture-related problems within the food industry.

Besök oss
Cold and Dry

Dapibus

Securing the World’s protein supply.

Dapibus

Folkets Pops

Folkets Pops creates naturally vegan sorbet pops made in small batches using a sustainable mix of seasonal fruit and just enough Swedish beet sugar. 1kr from every pop is donated to help save the bees, because without the bees we wouldn’t have fruit for our pops!

Kontakt

Michelle Saunders

+46 735 866 283

Besök oss
Folkets Pops

Franka Drinks

On a journey to create memorable moments and a Future of Feeling Good by crafting quality alcohol-free beverages.

Besök oss
Franka Drinks

Nothing Fishy

For those who love fish. But would rather not eat it.

Nothing F!shy was created by conscious foodies for conscious foodies and is the obvious choice for fish lovers who opt out of eating fish. Every bite is a bite for a healthier sea with the good, genuine taste of fine cod and an equally clear conscience. Enjoy your meal!

Kontakt

Ola Secher, CEO

+46 70 623 24 66

Jared Christensen, COO
+46 073 600 46 60

Besök oss
Nothing Fishy

Re:meat

Changing the game in cultivated meat and fermentation with a process system to revolutionize cost levels.

Kontakt

Jacob Peterson, CEO

+46 707350408

Besök oss
Re:meat

Seatrients

Seatrients, co-founded by Amankwa Baptiste and Krishma Jean Baptiste, embraces Caribbean culture to revolutionize the future of food! Our multi-purpose vegan seaweed (Seamoss) blends and tropical Seamoss ingredient offers versatile culinary options(beverages/ baking/ cooking/ and more!).

Besök oss
Seatrients

Simply No Waste

Simply No Waste is an impact startup dedicated to battle food waste and transfer dietary pattern in our food system, by repurposing overlooked by-products into food and cosmetics ingredients. We envision a sustainable and greener future for both the “People” and the “Planet”

Besök oss
Simply No Waste

Vegitific – Performance by Nature

Our misson is to translate scientific studies into products that will unlock peoples full potential trough the power of plants.

Besök oss
Vegitific – Performance by Nature

Yelte

Yelte is currently developing the next generation of plant based drinks. Based on hemp, Yelte hemp drink is highly nutritious, sustainable and delicious! Keep a look out for Yelte in the shelves for 2024!

Kontakt

Peter Andersson, CEO

+46 704746936

Besök oss
Yelte

Genvägar

Max Pattara från Krinova

Krinova START

Stöd från idé till marknadsverifiering och lansering

Truls Bretz från Krinova

Krinova INCUBATOR

Stöd för att skala upp en innovativ hållbar idé

Shabnam Byllbas från Krinova

Krinova SCALE

För etablerade företag som är redo för nästa steg

Vill du sitta i vår co-work?

Företag som är med i inkubatorprogrammet har fri tillgång till en plats i vår co-working 5 dagar i veckan, enligt öppettider. Kontakta din business designer för mer information.

Läs mer