Preloader
Stäng sök
Stäng

Nyheter

Nyheter

5 december 2024

December – en tid för reflektion och framtidsplaner

Årets sista månad är ofta en tid för eftertanke och planering, särskilt för små och medelstora företag. Det är nu man reflekterar över årets framgångar och lärdomar, finslipar sitt erbjudande kopplat till efterfrågan och marknadstrender och blickar framåt mot det nya året. Som business designer på Krinova har jag förmånen att stötta företag inom den svenska livsmedelsbranschen – en bransch som jag som agronom brinner för.

Läs mer
Läs mer om December – en tid för reflektion och framtidsplaner
16 oktober 2024

Ulrika Hasselgren utsedd till ny VD för Krinova 

Krinova Incubator & Science Park har utsett Ulrika Hasselgren till ny verkställande direktör. Ulrika har verkat över 20 år i finansbranschen som entreprenör, VD och ledare i Sverige och internationellt. Hon har grundat och varit vd för Ethix SRI Advisors, varit global chef för hållbara investeringar i Danske Bank, och kommer närmast från rollen som hållbarhetschef i Coeli-gruppen. Ulrika tillträder sin nya roll som VD för Krinova den 10 januari 2025.

Läs mer
Läs mer om Ulrika Hasselgren utsedd till ny VD för Krinova 
4 oktober 2024

”Online skafferi” vinnare av Food Hack 2024

Vinnaren av innovationstävlingen Food Hack 2024 blev ”Online skafferi”, en komplett digital lösning för att hålla koll på matvaror i ditt skafferi och kylskåp, som ska leda till minskat matsvinn. Första priset på 50 000 kronor delades ut i samband med konferensen Spot on Food.

Läs mer
Läs mer om ”Online skafferi” vinnare av Food Hack 2024
24 september 2024

Med företagens behov och utmaningar i centrum 

Sverige är ett fantastiskt land att innovera i åtminstone om man får tro internationella mätningar där vi placerar oss i topp. Inte lika bra när innovation i livsmedelskedjan bedöms. Här ligger vi närmare medel.   Hur kan det komma sig kan man fråga, speciellt när vi har en sån rik mylla att ösa ur, både när det gäller startup företag och kreativa småföretag i kedjan från jord till jord. Det finns naturligtvis inte en förklaring och inte en lösning. Men […]

Läs mer
Läs mer om Med företagens behov och utmaningar i centrum 
9 september 2024

Årets viktigaste internationella livsmedelskonferens – Spot on Food 

Den 3 oktober 2024 kommer Kristianstad att bli navet för livsmedelsinnovation och hållbarhet när Krinova arrangerar den internationella konferensen Spot on Food. Årets tema är ”Resilienta livsmedelsystem”, en fråga som aldrig tidigare varit viktigare. Temat kommer utforskas genom tre perspektiv: entreprenörskap, mångfald och beredskap.    Detta är ett tillfälle för alla – entreprenörer, beslutsfattare, forskare, journalister – ja alla som är intresserade av livsmedel och hållbarhet att nätverka och få djupare insikter i dagens utmaningar och lösningar.   Några av höjdpunkterna under […]

Läs mer
Läs mer om Årets viktigaste internationella livsmedelskonferens – Spot on Food 
Spot on Food, 1-3 oktober 2024
28 augusti 2024

En spännande höst

Efter flera utvecklande och givande år har Christian Nyhlén avslutat sitt uppdrag som VD för bolaget. Vi har vuxit i betydelsen som värdeskapare både inom livsmedelssfären och också på det lokala planet. Men när en resa slutar, börjar en ny. Vi står nu inför nya utmaningar och möjligheter som vi är ivriga att ta oss an. Vår ambition är högre än någonsin, och vi har en väldigt spännande höst framför oss med mängder av intressanta möten, projekt och events.

Läs mer
Läs mer om En spännande höst
26 juni 2024

Satsning för att optimera innovationsstödet till livsmedelsföretag 

Det finns en stor potential att utveckla livsmedelskedjan genom ökade satsningar på innovation och forskning. Sverige har utmärkta – till och med unika – förutsättningar att bli ett globalt föregångsland i den hållbara produktionen av högkvalitativa livsmedel. Tillväxtverket har nu beviljat ett nationellt projekt som syftar till att ge bästa förutsättningar för att ta tillvara den potential som finns i svenska livsmedelsföretag.   Målet är att skapa ett effektivt innovationssystem med lokala, regionala och nationella funktioner, för ökad konkurrenskraft och innovationsförmåga. […]

Läs mer
Läs mer om Satsning för att optimera innovationsstödet till livsmedelsföretag 
Hannes van Lunteren (Krinova Incubator & Science Park), Stina Lantz (SISP), Daniel Freeman (Science Park Gotland), Linus Arnold (SISP) och Angelica Ekholm (Dalarna Science Park).
24 juni 2024

Krinova kvalitetssäkrar sitt hållbarhetsarbete genom ISO 26000 verifiering 

Hållbarhet är en integrerad del av Krinovas verksamhet. Krinova är nu också verifierad enligt ISO 26000, vilket visar på organisationens samhällsansvar för att maximera bidraget till hållbar utveckling. – Vi är stolta över verifieringen och ser detta som en naturlig och viktig del i vårt hållbarhetsarbete. Hållbarhet är en naturlig del av Krinovas verksamhet och är kopplad till alla de insatser som Krinova gör för företag, organisationer och samhälle.

Läs mer
Läs mer om Krinova kvalitetssäkrar sitt hållbarhetsarbete genom ISO 26000 verifiering 
Krinovas hållbarhetsgrupp: Christian Nyhlén, VD, Lena Jasslin, Kommunikationsansvarig, Massimiliano Pattara, Business Designer och Jennie Strömbeck, Konferens- & Möteskoordinator.
19 juni 2024

You can check out but you can never leave

Så har då tiden kommit för mig att lämna över stafettpinnen som VD på Krinova. Det är också en tid för reflektion, att stanna upp och titta tillbaka på hur vi kommit dit vi är och vilka lärdomar vi gjort på vägen. Vid en första anblick tänker jag mest på vad som är kvar att göra men sedan slår det mig att det har hänt så mycket! Mitt fokus handlade ganska tidigt om att förädla Krinovas styrkor och mobilisera både […]

Läs mer
Läs mer om You can check out but you can never leave
29 maj 2024

Nothing F!shy och Folkets Pops gör framgångsrik exit från inkubatorn

I veckan gjorde två av de totalt 12 bolagen i Krinovas livsmedelsinkubator exit. De två bolagen Folkets Pops och Nothing F!shy, båda med produkter som vänder sig till konsumentledet, har under sin tid i inkubatorn vässat sina affärsmodeller, tagit in kapital och nått en position på marknaden. – Vi är stolta och glada över bolagens fantastiska utveckling och ser fram emot att följa deras fortsatta resa. Även om bolagen nu lämnar Krinovas inkubatorn så är de fortfarande en del av […]

Läs mer
Läs mer om Nothing F!shy och Folkets Pops gör framgångsrik exit från inkubatorn
6 maj 2024

Fötterna på jorden och vingar på ryggen

Med fötterna i det lokala näringslivets mylla har Krinova ett uppdrag att öka attraktionskraften och tillväxten för Kristianstad och nordöstra Skåne. Parallellt har vi utvecklat en unik regional och nationell position inom livsmedelsområdet. Uppdraget är tydligt men också komplext; vi ska skapa bästa möjliga förutsättningar för entreprenörer och tillväxtföretag att växa och berika samhället med nydanande produkter och tjänster. Samtidigt kräver ett sådant uppdrag både en stark community av partners och en gedigen kunskap om strategiskt viktiga bransch- och samhällsfrågor […]

Läs mer
Läs mer om Fötterna på jorden och vingar på ryggen
Christian Nyhlén
18 april 2024

Ökat inflöde av bolag till Krinova

Under 2023 sökte sig 85 nya bolag till Krinova för innovations- och utvecklingsstöd, vilket är en 20 procentig ökning jämfört med året dessförinnan. Summerat över de tio senaste åren har över 800 bolag fått stöd, varav mer än hälften är bolag i eller med koppling till livsmedelsbranschen. På bolagsstämman i Krinova AB den 17 april fastställdes bolagets resultat och balansräkning. Omsättningen för 2023 landade på 25,6 miljoner kronor, vilket är en ökning med två miljoner kronor jämfört med året dessförinnan. […]

Läs mer
Läs mer om Ökat inflöde av bolag till Krinova
Krinovas medarbetare i bildkollage.