Preloader
Stäng sök
Stäng

Nyheter

Nyheter

20 februari 2025

Krinova utsedd till nationell excellensinkubator – stärker svensk livsmedelsinnovation

Krinova Incubator & Science Park har fått förnyat förtroende från Vinnova och är återigen utsedd till en av Sveriges excellensinkubatorer för perioden 2025–2029. Som Sveriges enda inkubator med en renodlad livsmedelsprofil välkomnar Krinova bolag från hela landet och spelar en nyckelroll i utvecklingen av framtidens livsmedelssektor i hela kedjan från jord till jord.

Läs mer
Läs mer om Krinova utsedd till nationell excellensinkubator – stärker svensk livsmedelsinnovation
Massimiliano Pattara och Klara Lindström, som arbetar med Krinova Inkubator, gläds åt beskedet.
30 januari 2025

Ett kvarts sekel av samverkan – nu tar vi avstamp för nästa 25 år

2025! Tänk att få börja året med att både blicka bakåt och framåt. 2025 markerar en början för mig, men inte för Krinova Incubator & Science Park. Krinova har redan 25 års erfarenhet – ett kvarts sekel präglat av innovation, entreprenörskap och samverkan. Vilken resa det har varit, och vilket fantastiskt arbete vårt team har gjort tillsammans med våra bolag, partners, hyresgäster och alla som bidragit till att göra oss till den dynamiska aktör vi är idag. Nu tar vi […]

Läs mer
Läs mer om Ett kvarts sekel av samverkan – nu tar vi avstamp för nästa 25 år
Ulrika Hasselgren
29 januari 2025

Skogens mat – Ett projekt som skapat synergi och utveckling på landsbygden

Hur kan skogens resurser bli en central del i hållbar matproduktion och landsbygdsutveckling? Det var frågan som projektet Skogens mat tog sig an med syftet att skapa fler arbetstillfällen på landsbygden och utveckla nya, innovativa affärsmodeller för småskaliga gårdar. Resultatet blev en inspirerande resa fylld av samarbeten, kreativitet och nya insikter.

Läs mer
Läs mer om Skogens mat – Ett projekt som skapat synergi och utveckling på landsbygden
Bord med mat från skogen.
5 december 2024

December – en tid för reflektion och framtidsplaner

Årets sista månad är ofta en tid för eftertanke och planering, särskilt för små och medelstora företag. Det är nu man reflekterar över årets framgångar och lärdomar, finslipar sitt erbjudande kopplat till efterfrågan och marknadstrender och blickar framåt mot det nya året. Som business designer på Krinova har jag förmånen att stötta företag inom den svenska livsmedelsbranschen – en bransch som jag som agronom brinner för.

Läs mer
Läs mer om December – en tid för reflektion och framtidsplaner
16 oktober 2024

Ulrika Hasselgren utsedd till ny VD för Krinova 

Krinova Incubator & Science Park har utsett Ulrika Hasselgren till ny verkställande direktör. Ulrika har verkat över 20 år i finansbranschen som entreprenör, VD och ledare i Sverige och internationellt. Hon har grundat och varit vd för Ethix SRI Advisors, varit global chef för hållbara investeringar i Danske Bank, och kommer närmast från rollen som hållbarhetschef i Coeli-gruppen. Ulrika tillträder sin nya roll som VD för Krinova den 10 januari 2025.

Läs mer
Läs mer om Ulrika Hasselgren utsedd till ny VD för Krinova 
4 oktober 2024

”Online skafferi” vinnare av Food Hack 2024

Vinnaren av innovationstävlingen Food Hack 2024 blev ”Online skafferi”, en komplett digital lösning för att hålla koll på matvaror i ditt skafferi och kylskåp, som ska leda till minskat matsvinn. Första priset på 50 000 kronor delades ut i samband med konferensen Spot on Food.

Läs mer
Läs mer om ”Online skafferi” vinnare av Food Hack 2024
24 september 2024

Med företagens behov och utmaningar i centrum 

Sverige är ett fantastiskt land att innovera i åtminstone om man får tro internationella mätningar där vi placerar oss i topp. Inte lika bra när innovation i livsmedelskedjan bedöms. Här ligger vi närmare medel.   Hur kan det komma sig kan man fråga, speciellt när vi har en sån rik mylla att ösa ur, både när det gäller startup företag och kreativa småföretag i kedjan från jord till jord. Det finns naturligtvis inte en förklaring och inte en lösning. Men […]

Läs mer
Läs mer om Med företagens behov och utmaningar i centrum 
9 september 2024

Årets viktigaste internationella livsmedelskonferens – Spot on Food 

Den 3 oktober 2024 kommer Kristianstad att bli navet för livsmedelsinnovation och hållbarhet när Krinova arrangerar den internationella konferensen Spot on Food. Årets tema är ”Resilienta livsmedelsystem”, en fråga som aldrig tidigare varit viktigare. Temat kommer utforskas genom tre perspektiv: entreprenörskap, mångfald och beredskap.    Detta är ett tillfälle för alla – entreprenörer, beslutsfattare, forskare, journalister – ja alla som är intresserade av livsmedel och hållbarhet att nätverka och få djupare insikter i dagens utmaningar och lösningar.   Några av höjdpunkterna under […]

Läs mer
Läs mer om Årets viktigaste internationella livsmedelskonferens – Spot on Food 
Spot on Food, 1-3 oktober 2024
28 augusti 2024

En spännande höst

Efter flera utvecklande och givande år har Christian Nyhlén avslutat sitt uppdrag som VD för bolaget. Vi har vuxit i betydelsen som värdeskapare både inom livsmedelssfären och också på det lokala planet. Men när en resa slutar, börjar en ny. Vi står nu inför nya utmaningar och möjligheter som vi är ivriga att ta oss an. Vår ambition är högre än någonsin, och vi har en väldigt spännande höst framför oss med mängder av intressanta möten, projekt och events.

Läs mer
Läs mer om En spännande höst
26 juni 2024

Satsning för att optimera innovationsstödet till livsmedelsföretag 

Det finns en stor potential att utveckla livsmedelskedjan genom ökade satsningar på innovation och forskning. Sverige har utmärkta – till och med unika – förutsättningar att bli ett globalt föregångsland i den hållbara produktionen av högkvalitativa livsmedel. Tillväxtverket har nu beviljat ett nationellt projekt som syftar till att ge bästa förutsättningar för att ta tillvara den potential som finns i svenska livsmedelsföretag.   Målet är att skapa ett effektivt innovationssystem med lokala, regionala och nationella funktioner, för ökad konkurrenskraft och innovationsförmåga. […]

Läs mer
Läs mer om Satsning för att optimera innovationsstödet till livsmedelsföretag 
Hannes van Lunteren (Krinova Incubator & Science Park), Stina Lantz (SISP), Daniel Freeman (Science Park Gotland), Linus Arnold (SISP) och Angelica Ekholm (Dalarna Science Park).
24 juni 2024

Krinova kvalitetssäkrar sitt hållbarhetsarbete genom ISO 26000 verifiering 

Hållbarhet är en integrerad del av Krinovas verksamhet. Krinova är nu också verifierad enligt ISO 26000, vilket visar på organisationens samhällsansvar för att maximera bidraget till hållbar utveckling. – Vi är stolta över verifieringen och ser detta som en naturlig och viktig del i vårt hållbarhetsarbete. Hållbarhet är en naturlig del av Krinovas verksamhet och är kopplad till alla de insatser som Krinova gör för företag, organisationer och samhälle.

Läs mer
Läs mer om Krinova kvalitetssäkrar sitt hållbarhetsarbete genom ISO 26000 verifiering 
19 juni 2024

You can check out but you can never leave

Så har då tiden kommit för mig att lämna över stafettpinnen som VD på Krinova. Det är också en tid för reflektion, att stanna upp och titta tillbaka på hur vi kommit dit vi är och vilka lärdomar vi gjort på vägen. Vid en första anblick tänker jag mest på vad som är kvar att göra men sedan slår det mig att det har hänt så mycket! Mitt fokus handlade ganska tidigt om att förädla Krinovas styrkor och mobilisera både […]

Läs mer
Läs mer om You can check out but you can never leave