Preloader
Stäng sök
Stäng

Nyheter

Nyheter

8 april 2025

Innovation och samarbete i en föränderlig värld

Vi sitter på ett angenämt problem. Det finns mycket kunskap, erfarenhet och nätverk i vår organisation och runt omkring oss, där samverkan kan bli en kraftfull motor som leder till verkliga resultat. Störst värde skapas när innovation möter marknadens behov och när vi tillsammans tar oss an gemensamma samhällsutmaningar.

Läs mer
Läs mer om Innovation och samarbete i en föränderlig värld
2 april 2025

Foodtel – digital plattform som räddar mat och miljö 

Varje år slängs över en halv miljard ton mat i onödan – ofta på grund av brutna kylkedjor. Det ville Jacob Petersson och Nazih Hazime ändra på. Med sin digitala plattform Foodtel hjälper de livsmedelsbranschen att minska matsvinnet, spara pengar och göra hållbara val. På vägen har Krinova varit en viktig partner, från tidiga affärsutvecklingssteg till att knyta kontakter som möjliggjort en internationell expansion.

Läs mer
Läs mer om Foodtel – digital plattform som räddar mat och miljö 
31 mars 2025

Småskalig gårdsförsäljning av alkoholdrycker – redan i sommar?

1 juni träder troligen lagen om småskalig gårdsförsäljning av alkoholdrycker i kraft. Gårdsförsäljning öppnar för helt nya affärsmöjligheter, men det finns fortfarande många frågor kring hur regler och tillämpning kommer att se ut. Därför välkomnade Krinova, inom ramen för projekt Bascil, dryckesproducenter i Skåne till ett inledande möte. Intresset var stort när drygt 30 entusiastiska deltagare samlades på Krinova förra veckan.

Läs mer
Läs mer om Småskalig gårdsförsäljning av alkoholdrycker – redan i sommar?
10 mars 2025

Krinova driver tillväxt – 570 nya jobb och fortsatt nationellt förtroende 

Målet för Krinovas verksamhet är inte att gå med vinst utan att skapa konkurrenskraft och hållbar tillväxt i de bolag som Krinova ger stöd. Tillsammans skapades 570 nya jobb i de 350 företag som fick stöd av Krinova 2023* och tillväxten, mätt i omsättning har sett över de senaste fem åren ökat med 57 %.  

Läs mer
Läs mer om Krinova driver tillväxt – 570 nya jobb och fortsatt nationellt förtroende 
20 februari 2025

Krinova utsedd till nationell excellensinkubator – stärker svensk livsmedelsinnovation

Krinova Incubator & Science Park har fått förnyat förtroende från Vinnova och är återigen utsedd till en av Sveriges excellensinkubatorer för perioden 2025–2029. Som Sveriges enda inkubator med en renodlad livsmedelsprofil välkomnar Krinova bolag från hela landet och spelar en nyckelroll i utvecklingen av framtidens livsmedelssektor i hela kedjan från jord till jord.

Läs mer
Läs mer om Krinova utsedd till nationell excellensinkubator – stärker svensk livsmedelsinnovation
Massimiliano Pattara och Klara Lindström, som arbetar med Krinova Inkubator, gläds åt beskedet.
30 januari 2025

Ett kvarts sekel av samverkan – nu tar vi avstamp för nästa 25 år

2025! Tänk att få börja året med att både blicka bakåt och framåt. 2025 markerar en början för mig, men inte för Krinova Incubator & Science Park. Krinova har redan 25 års erfarenhet – ett kvarts sekel präglat av innovation, entreprenörskap och samverkan. Vilken resa det har varit, och vilket fantastiskt arbete vårt team har gjort tillsammans med våra bolag, partners, hyresgäster och alla som bidragit till att göra oss till den dynamiska aktör vi är idag. Nu tar vi […]

Läs mer
Läs mer om Ett kvarts sekel av samverkan – nu tar vi avstamp för nästa 25 år
Ulrika Hasselgren
29 januari 2025

Skogens mat – Ett projekt som skapat synergi och utveckling på landsbygden

Hur kan skogens resurser bli en central del i hållbar matproduktion och landsbygdsutveckling? Det var frågan som projektet Skogens mat tog sig an med syftet att skapa fler arbetstillfällen på landsbygden och utveckla nya, innovativa affärsmodeller för småskaliga gårdar. Resultatet blev en inspirerande resa fylld av samarbeten, kreativitet och nya insikter.

Läs mer
Läs mer om Skogens mat – Ett projekt som skapat synergi och utveckling på landsbygden
Bord med mat från skogen.
5 december 2024

December – en tid för reflektion och framtidsplaner

Årets sista månad är ofta en tid för eftertanke och planering, särskilt för små och medelstora företag. Det är nu man reflekterar över årets framgångar och lärdomar, finslipar sitt erbjudande kopplat till efterfrågan och marknadstrender och blickar framåt mot det nya året. Som business designer på Krinova har jag förmånen att stötta företag inom den svenska livsmedelsbranschen – en bransch som jag som agronom brinner för.

Läs mer
Läs mer om December – en tid för reflektion och framtidsplaner
16 oktober 2024

Ulrika Hasselgren utsedd till ny VD för Krinova 

Krinova Incubator & Science Park har utsett Ulrika Hasselgren till ny verkställande direktör. Ulrika har verkat över 20 år i finansbranschen som entreprenör, VD och ledare i Sverige och internationellt. Hon har grundat och varit vd för Ethix SRI Advisors, varit global chef för hållbara investeringar i Danske Bank, och kommer närmast från rollen som hållbarhetschef i Coeli-gruppen. Ulrika tillträder sin nya roll som VD för Krinova den 10 januari 2025.

Läs mer
Läs mer om Ulrika Hasselgren utsedd till ny VD för Krinova 
4 oktober 2024

”Online skafferi” vinnare av Food Hack 2024

Vinnaren av innovationstävlingen Food Hack 2024 blev ”Online skafferi”, en komplett digital lösning för att hålla koll på matvaror i ditt skafferi och kylskåp, som ska leda till minskat matsvinn. Första priset på 50 000 kronor delades ut i samband med konferensen Spot on Food.

Läs mer
Läs mer om ”Online skafferi” vinnare av Food Hack 2024
24 september 2024

Med företagens behov och utmaningar i centrum 

Sverige är ett fantastiskt land att innovera i åtminstone om man får tro internationella mätningar där vi placerar oss i topp. Inte lika bra när innovation i livsmedelskedjan bedöms. Här ligger vi närmare medel.   Hur kan det komma sig kan man fråga, speciellt när vi har en sån rik mylla att ösa ur, både när det gäller startup företag och kreativa småföretag i kedjan från jord till jord. Det finns naturligtvis inte en förklaring och inte en lösning. Men […]

Läs mer
Läs mer om Med företagens behov och utmaningar i centrum 
9 september 2024

Årets viktigaste internationella livsmedelskonferens – Spot on Food 

Den 3 oktober 2024 kommer Kristianstad att bli navet för livsmedelsinnovation och hållbarhet när Krinova arrangerar den internationella konferensen Spot on Food. Årets tema är ”Resilienta livsmedelsystem”, en fråga som aldrig tidigare varit viktigare. Temat kommer utforskas genom tre perspektiv: entreprenörskap, mångfald och beredskap.    Detta är ett tillfälle för alla – entreprenörer, beslutsfattare, forskare, journalister – ja alla som är intresserade av livsmedel och hållbarhet att nätverka och få djupare insikter i dagens utmaningar och lösningar.   Några av höjdpunkterna under […]

Läs mer
Läs mer om Årets viktigaste internationella livsmedelskonferens – Spot on Food 
Spot on Food, 1-3 oktober 2024