Preloader
Stäng sök
Stäng
24 januari 2022

Skånska Miljö- och Hållbarhetspriset till Gårdsfisk

Årets Skånska Miljö- och Hållbarhetspris gick till Gårdsfisk när Skånska Gastronomipriset delades ut den 24 januari. Motiveringen löd: Genom att lyckas med det omöjliga, att flytta havet upp på land och skapa ett integrerat jord- och vattenbruk, har Gårdsfisk visat att det finns en vattenväg till friska fiskar, renare hav, bördigare lantbruk och till en sundare och mer hållbar matproduktion.

I takt med att konsumenternas miljömedvetenhet ökar märker Gårdsfisk en allt större efterfrågan. Under pandemin har antalet anställda hos företaget ökat från 7 till 25. I november i fjol gick HKScan in som delägare i Gårdsfisk.

– Vår vision är att erbjuda konsumenterna världens mest hållbara fisk. Samarbetet med HKScan är en viktig förutsättning för att uppnå den visionen. Det innebär att vi kan öka både vår produktionsbas, gårdarna, och distributionen av våra produkter till en bred målgrupp över hela Sverige, säger Johan Ljungquist, VD och grundare, Gårdsfisk.


Mikael Olenmark och Johan Ljungquist på Gårdsfisk är fiskbönderna som fått Skånska Gastronomipriset i kategorin miljö och hållbarhet .