Preloader
Stäng sök
Stäng

Nyheter

Nyheter

29 april 2022

Digital och fysisk infrastruktur för mathantverkare och primärproducenter

En skattkarta för dem som vill äta mer lokala råvaror och en försäljningskanal för dem som vill sälja. Så beskriver inkubatorbolaget Planet Zero den app som blev starten för bolaget. – Vi vill bidra till att göra Sverige mer självförsörjande på mat, förklarar Tina Falck, vice VD och medgrundare av Planet Zero. Genom att bygga en infrastruktur som är både digital och fysisk för svenska mathantverkare och småskaliga primärproducenter har de tagit ett första steg. Konsumenternas intresse för lokalproducerat ökar. […]

Läs mer
Läs mer om Digital och fysisk infrastruktur för mathantverkare och primärproducenter
27 april 2022

HLR Skåne vinner Innovationspriset i Kristianstad

– Innovationspriset betyder oerhört mycket och är en verklig bekräftelse på att det jag gör är rätt, säger en glad Henrik Karlström, grundare och VD för HLR Skåne. Innovationspriset delades ut av Krinova Incubator & Science Park i samband med Guldjubelgalan den 27 april. HLR Skåne har i fem år erbjudit första hjälpen- och HLR-utbildningar till företag och organisationer. Kalendern var fullbokad när det plötsligt våren 2020 blev tvärstopp som en följd av pandemin och restriktionerna. – På bara ett […]

Läs mer
Läs mer om HLR Skåne vinner Innovationspriset i Kristianstad
26 april 2022

WISA partners möttes i Klaipeda

Intressanta möten, workshops och studiebesök i hamnen – det var ett fullspäckat program när WISA projektpartners från Polen, Sverige och Litauen träffades i Klaipeda i början av april för årets första fysiska möte. – Vi fick en väldigt bra uppdatering kring våra partners arbete, säger Jan Persson, Krinovas projektledare för WISA projektet. Projektet avslutas i november, och allt arbete och alla aktiviteter knyts nu ihop till ett spännande resultat. – Det var dessutom väldigt informativt och intressant att höra Klaipeda […]

Läs mer
Läs mer om WISA partners möttes i Klaipeda
25 april 2022

Att lyckas med mat- och produktfotografering

Hur kan man med bild och synintryck visa hur gott det smakar? Det fick deltagarna veta på Krinovas senaste Meet up som arrangerades på Fasangården i Löddeköpinge. Richard Albin, Innovationsmanager på Culinar AB var en av dem som var på plats och delade med sig av sina kunskaper. Richard pratade om hur vårt synsinne är det mest dominanta sinnet av dem alla. Hur maten ser ut, påverkar hur vi uppfattar smak, doft och textur. Visste du t ex att en […]

Läs mer
Läs mer om Att lyckas med mat- och produktfotografering
25 april 2022

AgriHub Syd matchar primärproduktionens behov och akademins forskning

De gröna näringarna står inför många möjligheter, men också utmaningar där tillgång till kunskap är avgörande för konkurrenskraft och framgång. Tillsammans med LRF Skåne och SLU Partnerskap Alnarp har Krinova tagit initiativ till AgriHub Syd, för att underlätta matchningen mellan behov å ena sidan och kunskap/lösningar å andra. – Med AgriHub Syd bygger vi ett mer sammanhållet system för kunskapsdelning och innovation.  Ett system som tar tillvara de olika aktörernas styrkor och bidrar till hållbarhet och konkurrenskraft, säger Christian Nyhlén, […]

Läs mer
Läs mer om AgriHub Syd matchar primärproduktionens behov och akademins forskning
7 april 2022

Nu riktar vi kraften framåt!

Att se möjligheter i stället för hinder är en sliten klyscha. Eller är det inte det. Det är kanske precis det vi behöver. Dessutom finns det också forskning som belägger att ett positivt möjlighetstänkande hjälper oss att hantera motgångar, skapa relationer och bli den bästa versionen av oss själva. Denna positivitet vidgar våra perspektiv och vår förmåga att öppna upp nya sätt att se på saker, bland annat genom att använda vår inneboende – men ibland sällan använda – förmåga […]

Läs mer
Läs mer om Nu riktar vi kraften framåt!
6 april 2022

Stöd till närmare 400 företag när Krinova summerar 2021

Under 2021 sökte sig närmare 50 nya företag till Krinova för stöd i innovations- och utvecklingsarbete. Under året arbetade Krinova aktivt med cirka 370 bolag, varav majoriteten var livsmedelsbolag. Tillsammans skapade dessa företag 300 jobb 2020. De etablerade bolagen visar en positiv utveckling med en omsättningsutveckling på 40 % sett över sex år På Krinova AB:s bolagsstämma 5 april fastställdes bolagets årsredovisning. Omsättningen för 2021 landade på 22 miljoner kronor, vilket är samma nivå som fjolåret. Syftet med Krinovas verksamhet […]

Läs mer
Läs mer om Stöd till närmare 400 företag när Krinova summerar 2021
5 april 2022

Nio livsmedelsbolag antagna till inkubatorn

Krinova tar nu in nio spännande livsmedelsbolag till inkubatorn. Fokus på hållbarhet och sikte på expansion på en internationell marknad är gemensamma nämnare för inkubatorbolagen som geografiskt är spridda från Stockholm i norr till Malmö i söder. – Jag är stolt att välkomna dessa drivna nytänkande entreprenörer till Krinovas Inkubator. De representerar innovativa och skalbara affärsidéer på en marknad med spännande utveckling. Bolagens produkter och tjänster har potential att bidra till positiv utveckling kopplat till viktiga samhällsutmaningar och driver utvecklingen […]

Läs mer
Läs mer om Nio livsmedelsbolag antagna till inkubatorn
4 april 2022

Skräddarsytt digitalt stöd för entreprenörer

Krinova lanserar ett digitalt stöd för entreprenörer. Här finns samlat de verktyg, modeller och information som entreprenören behöver för starten av sin företagsutveckling. Det digitala stödet är ett sätt att ge största möjliga kvalité i mötet mellan entreprenören och business designern och samtidigt ge fler entreprenörer möjlighet till stöd för att utveckla sina innovativa idéer. Det digitala stödet ger entreprenören möjlighet att arbeta med sin idé i egen takt, gå tillbaka och uppdatera modeller och verktyg, bygga en första hypotes […]

Läs mer
Läs mer om Skräddarsytt digitalt stöd för entreprenörer
1 april 2022

Casheury växlar upp

Casheury gör vegansk ost på ett lite annorlunda sätt än andra i Sverige. De är den enda tillverkaren som gör ostar på cashewnötter, utan artificiella ingredienser och så nära som möjligt till originalrecept för vanliga traditionella ostar. Nu säljer Simon Francis och Silvia Todeschini sin restaurang i Malmö och satsar starkt i sin nya fabrik i Skivarp. Paret startade för fem år sen med att experimentera och utveckla veganska ostar som ingrediens på sin restaurang. Gästerna tog till sig osten […]

Läs mer
Läs mer om Casheury växlar upp
30 mars 2022

Program för hållbar utveckling

Att arbeta med hållbarhet kan bli en lönsam affär och öka vinsten samtidigt som klimatpåverkan minskar. Hur detta går till är några av de lärdomar du får med dig genom att vara med i projektet GO – hållbar tillväxt inom livsmedelsnäringen. Projektet vänder sig till små och medelstora livsmedelsföretag i Skåne och Blekinge. En del i projektet handlar om att hjälpa dig och ditt företag att få insikter i vad grön omställning kan betyda för er. Som deltagare i projektet […]

Läs mer
Läs mer om Program för hållbar utveckling
1 mars 2022

I dessa märkliga tider…

Det är svårt att skriva ett nyhetsbrev utan att beröra det som händer i omvärlden. Kontrasterna mellan att följa mediernas rapportering om krigets fasor i realtid och att samtidigt inse att vardagen pågår precis som vanligt för oss är en märklig, nästan overklig känsla. Att känna empati med de som drabbas är en viktig och normal reaktion. Vi är en del av ett globalt samhälle som aldrig varit mer sammanflätat. Därför kommer vi också att påverkas på olika sätt. Förhoppningsvis […]

Läs mer
Läs mer om I dessa märkliga tider…
Christian Nyhlén