Preloader
Stäng sök
Stäng

Nyheter

Nyheter

7 april 2022

Nu riktar vi kraften framåt!

Att se möjligheter i stället för hinder är en sliten klyscha. Eller är det inte det. Det är kanske precis det vi behöver. Dessutom finns det också forskning som belägger att ett positivt möjlighetstänkande hjälper oss att hantera motgångar, skapa relationer och bli den bästa versionen av oss själva. Denna positivitet vidgar våra perspektiv och vår förmåga att öppna upp nya sätt att se på saker, bland annat genom att använda vår inneboende – men ibland sällan använda – förmåga […]

Läs mer
Läs mer om Nu riktar vi kraften framåt!
6 april 2022

Stöd till närmare 400 företag när Krinova summerar 2021

Under 2021 sökte sig närmare 50 nya företag till Krinova för stöd i innovations- och utvecklingsarbete. Under året arbetade Krinova aktivt med cirka 370 bolag, varav majoriteten var livsmedelsbolag. Tillsammans skapade dessa företag 300 jobb 2020. De etablerade bolagen visar en positiv utveckling med en omsättningsutveckling på 40 % sett över sex år På Krinova AB:s bolagsstämma 5 april fastställdes bolagets årsredovisning. Omsättningen för 2021 landade på 22 miljoner kronor, vilket är samma nivå som fjolåret. Syftet med Krinovas verksamhet […]

Läs mer
Läs mer om Stöd till närmare 400 företag när Krinova summerar 2021
5 april 2022

Nio livsmedelsbolag antagna till inkubatorn

Krinova tar nu in nio spännande livsmedelsbolag till inkubatorn. Fokus på hållbarhet och sikte på expansion på en internationell marknad är gemensamma nämnare för inkubatorbolagen som geografiskt är spridda från Stockholm i norr till Malmö i söder. – Jag är stolt att välkomna dessa drivna nytänkande entreprenörer till Krinovas Inkubator. De representerar innovativa och skalbara affärsidéer på en marknad med spännande utveckling. Bolagens produkter och tjänster har potential att bidra till positiv utveckling kopplat till viktiga samhällsutmaningar och driver utvecklingen […]

Läs mer
Läs mer om Nio livsmedelsbolag antagna till inkubatorn
4 april 2022

Skräddarsytt digitalt stöd för entreprenörer

Krinova lanserar ett digitalt stöd för entreprenörer. Här finns samlat de verktyg, modeller och information som entreprenören behöver för starten av sin företagsutveckling. Det digitala stödet är ett sätt att ge största möjliga kvalité i mötet mellan entreprenören och business designern och samtidigt ge fler entreprenörer möjlighet till stöd för att utveckla sina innovativa idéer. Det digitala stödet ger entreprenören möjlighet att arbeta med sin idé i egen takt, gå tillbaka och uppdatera modeller och verktyg, bygga en första hypotes […]

Läs mer
Läs mer om Skräddarsytt digitalt stöd för entreprenörer
1 april 2022

Casheury växlar upp

Casheury gör vegansk ost på ett lite annorlunda sätt än andra i Sverige. De är den enda tillverkaren som gör ostar på cashewnötter, utan artificiella ingredienser och så nära som möjligt till originalrecept för vanliga traditionella ostar. Nu säljer Simon Francis och Silvia Todeschini sin restaurang i Malmö och satsar starkt i sin nya fabrik i Skivarp. Paret startade för fem år sen med att experimentera och utveckla veganska ostar som ingrediens på sin restaurang. Gästerna tog till sig osten […]

Läs mer
Läs mer om Casheury växlar upp
30 mars 2022

Program för hållbar utveckling

Att arbeta med hållbarhet kan bli en lönsam affär och öka vinsten samtidigt som klimatpåverkan minskar. Hur detta går till är några av de lärdomar du får med dig genom att vara med i projektet GO – hållbar tillväxt inom livsmedelsnäringen. Projektet vänder sig till små och medelstora livsmedelsföretag i Skåne och Blekinge. En del i projektet handlar om att hjälpa dig och ditt företag att få insikter i vad grön omställning kan betyda för er. Som deltagare i projektet […]

Läs mer
Läs mer om Program för hållbar utveckling
1 mars 2022

I dessa märkliga tider…

Det är svårt att skriva ett nyhetsbrev utan att beröra det som händer i omvärlden. Kontrasterna mellan att följa mediernas rapportering om krigets fasor i realtid och att samtidigt inse att vardagen pågår precis som vanligt för oss är en märklig, nästan overklig känsla. Att känna empati med de som drabbas är en viktig och normal reaktion. Vi är en del av ett globalt samhälle som aldrig varit mer sammanflätat. Därför kommer vi också att påverkas på olika sätt. Förhoppningsvis […]

Läs mer
Läs mer om I dessa märkliga tider…
Christian Nyhlén
24 februari 2022

WIMMA redo för lansering

Idén till ALCM Technology AB föddes redan under studietiden av de två högskoleingenjörerna Clara Markstedt och André Lindström. De står nu i startgroparna att lansera plattformen Wimma som är en digital kommunikationslösning som underlättar förvaltandet av hyresfastigheter och kommunikationen mellan fastighetsbolag och hyresgäster. – Efter examen har vi jobbat vidare och förfinat upplägget för att göra det bättre, säkrare och skalbart. Nu har vi strukturen på plats och bygger upp plattformen Wimma. Vi har genomfört marknadsundersökningar i form av intervjuer […]

Läs mer
Läs mer om WIMMA redo för lansering
23 februari 2022

Nyutvecklad app ska minska matsvinn

Sustainable Food Waste startades förra året av Jacob Petersson och Nazih Hazime med målet att bra mat inte ska kastas på grund av en temperaturavvikelse. 37 kilo mat per person och år slängs varje år i Sverige och en stor del av maten slängs för att det råder en stor osäkerhet kring kvalitén och hållbarheten när produkter blir utsatta för en misstänkt temperaturhöjning någonstans i kylkedjan. Både Jacob och Nazih har sommarjobbat med livsmedelshantering och noterade kylavvikelser. En avvikelse betyder inte […]

Läs mer
Läs mer om Nyutvecklad app ska minska matsvinn
21 februari 2022

Enkät kompetensförsörjning

Har du svårt att hitta rätt kompetens till ditt bolag? Då behöver vi din input. Skånes studie i kompetensförsörjning är ett nytt initiativ från Region Skåne, Ideon Science Park, Mobile Heights och Media Evolution City, som finansierad av Region Skåne och Tillväxtverket. Studien har två mål: (1) att analysera de specifika kompetensutmaningar som Skånes ledande innovativa små och medelstora företag står inför, (2) att formulera en mängd olika strategier och policyer för att ta itu med och lösa detta problem. […]

Läs mer
Läs mer om Enkät kompetensförsörjning
1 februari 2022

2022 – Förändringens vindar kräver kollektiv kraft

Om 2021 lärde oss att hantera en pandemi och att leva med oförutsägbarhet i våra verksamheter så hoppas vi att 2022 blir ett år då vi kan se utveckling och tillväxt även i de branscher som bygger på fysisk närvaro i större format. Vi hoppas också att tillförsikten och innovationskraften hos våra företag och entreprenörer fortsätter att frodas. Vi ser en tydlig trend att idéer och ambitioner blomstrar som aldrig förr och kanske kan 2022 bli ett år då även […]

Läs mer
Läs mer om 2022 – Förändringens vindar kräver kollektiv kraft
31 januari 2022

En blick in i framtiden

Vi har precis lagt ett år präglat av pandemi bakom oss och spanar förväntansfullt framåt på vad 2022 kommer att bjuda. Vad kommer vi att få se mer av och vad blir det mindre av? Vi ställer frågan till Hannes van Lunteren, ansvarig för KrinovaMAT, om vad han ser i kristallkulan för 2022 när det gäller livsmedel och vår syn på vad och hur vi konsumerar. ’- Jag tror det bli en allt mer holistisk syn och mer nyanserad bild […]

Läs mer
Läs mer om En blick in i framtiden