Preloader
Stäng sök
Stäng
3 maj 2023

Det ena ger det andra

Adam Tell med kontor på Krinova är entreprenören som drivit verksamheter sedan barnsben. Han är uppvuxen i en företagarfamilj och har helt enkelt entreprenörsgenen i sig. Nya idéer dyker ständigt upp och han har drivit företag i olika branscher.

På senare tid har han jobbat ihop med parhästen Jonas Bondesson som tidigare ägde Mat & Ro. De möttes under en semester i Thailand och deras samarbete började med att dra igång företaget MyToast som levererar Toasts till föreningar och arenor. I samband med att de började arbeta med grossister istället för att leverera själva så öppnade det upp sig helt nya möjligheter. Nu distribueras Toasten bl.a. av Unilevers distributionsbolag Varsego” vilket innebär att de har fått tillgång till en stor säljkår. Det hela har också genererat ett samarbete med GB Glass, ett annat av Unilevers bolag.

– När vi började med MyToast så tog vi fram matvagnar till oss själva när vi tittade på ett franchisekoncept. Sen dök det upp någon som ville köpa vår vagn. Samma sak hände med vagn nummer två och då märkte vi att det fanns en efterfrågan på vagnar. Det blev fler och fler vagnar och idag är det vår huvudverksamhet och går under namnet  Foodtrucknordic.com. När vi presenterade vårt koncept för GB glass tyckte de det var mitt i prick, så nu tillverkar vi glassvagnar åt GB glass.

Nu tittar de vidare på konceptet med olika typer av vagnar, allt från kioskvagnar till mat- och frisörvagnar. Vagnarna byggs i dagsläget i Knislinge och kunderna varierar mellan allt från entreprenörer till idrottsföreningar. Behov och förutsättningar bestämmer utformningen av vagnen.

– Flera av de som vill starta en matvagn är arbetslösa och har svårt att få lån. Därför har vi också tagit fram en helhetslösning där vi hjälper kunder med budgetar, finansieringslösningar, informerar om lagar och regler m.m.

Foodtrucknordic.com går också in som sponsor i Nyföretagarcentrum och har ett event den 2 juni tillsammans med Almi som finansiär. De kommer att ha vagnar utanför Krinova och svara på frågor om företagande och matvagnar.

Entreprenör

Att lyckas som företagare kräver både tur och timing och men också hårt jobb och prestigelöshet.

– Du behöver vara beredd på att både ge och ta. Jag hjälper gärna till när nån frågar men är inte heller rädd att be och hjälp. Jag har varit mentor hos Almi och Nyföretagarcentrum och den typen av aktörer, men också varit adept hos dem alla. Jag har fått hjälp och gett hjälp och jag tror det är nyckeln till att lyckas.

Adam berättar vidare att det är positivt att sitta på Krinova. Här finns ett stort nätverk och det är lätt knyta kontakter med andra företagarkollegor.

– Vi bollar idéer, byter erfarenheter och kunskaper och hjälper varandra, avslutar Adam.