Preloader
Stäng sök
Stäng
11 juni 2023

Match making mellan Vermont och Skåne

Krinova har tillsammans med Windham Global Partners, ett oberoende affärsnätverk i Vermont, genomfört en första ”match making” mellan företag i Skåne och Vermont. Detta var en aktivitet inom ramen för det ”Letter of Intent” som tecknats mellan Krinova och Windham Global Partners. 

Först ut från Skåne var Diego Vegas Skoglund, entreprenör, innovatör och ägare av Östersken i Kivik. Han driver en förvildad cidergård och erbjuder bl a provning av både torr cider samt vildmust. Diego brinner särskilt för bevarande och utveckling av biologisk mångfald.

Från Vermont deltog två äppelföretag Green Mountain Orchards samt Scott Farm Orchard. 

Ralph Meima, Christian Nyhlén, Karl-Erik Grevendahl
Samarbetet med staten Vermont har formaliserats kring erfarenhetsutbyte kopplat till småskaliga innovationssystem och hållbar livsmedelsproduktion. Från vänster syns Ralph Meima, Christian Nyhlén, VD på Krinova, och Karl-Erik Grevendahl, Krinova.

Krinova ledde ”match makingen” där de deltagande företagen fick möjlighet att dela kunskap och erfarenhet samt diskutera de olika marknadernas utmaningar. 

– Det här är ett led i vår internationalisering och ett sätt att hämta kunskap från andra lantbruks- och livsmedelsmarknader, säger Christian Nyhlén, VD för Krinova Incubator & Science Park.

Nästa ”match making” blir med fokus på destillerier. Du som vill veta mer eller är intresserad av att delta kan kontakta Karl-Erik Grevendahl, business designer på Krinova, som är ansvarig för samarbetet mellan Vermont och Skåne.