Preloader
Stäng sök
Stäng

Nyheter

Nyheter

18 augusti 2023

PRIMÄR – Utmaningsdriven innovation i primärproducentnära SME

Det är dags att summera utvecklingsprojektet Primär som Krinova drivit under drygt 1,5 år. Syftet med projektet har varit att bidra till ett ökat samarbete mellan aktörer i värdekedjan från jord till bord, inte minst förädlande företag och primärproduktionsledet och på så sätt accelerera en samhällsviktig omställning mot ett mer klimatneutralt livsmedelssystem. Hållbarhet, datadrivet jordbruk, energiförsörjning, cirkulära flöden är några av de intressanta teman deltagarna samlats kring. Över 400 deltagare har tagit del av de 7 träffar, 4 studieresor, Food […]

Läs mer
Läs mer om PRIMÄR – Utmaningsdriven innovation i primärproducentnära SME
14 juni 2023

Krinova stärker sin position inom hållbarhet och livsmedel

Krinova fortsätter sin satsning och förstärker teamet inom hållbarhets- och livsmedelsområdet. Agneta Påander, Johanna Gerberich och Brian Mårtensen, tre erfarna profiler inom sina respektive områden, kopplas nu till Krinovas verksamhet. – Det här är en del i vår långsiktiga strategi. Med denna satsning flyttar vi fram positionerna och blir ännu vassare inom vårt profilområde livsmedel och hållbarhet, säger Christian Nyhlén, VD för Krinova Incubator & Science Park. Agneta Påander har en spetskompetens inom affärsdrivet hållbarhetsarbete och har en lång karriär […]

Läs mer
Läs mer om Krinova stärker sin position inom hållbarhet och livsmedel
12 juni 2023

Vi lyckas – eller så lär vi oss

Den svenske forskaren Mats Tyrstrup, forskningsledare Leading Health Care på Handelshögskolan och grundare av Center of Governance har under många år ägnat sig åt att titta på de utmaningar som uppstår i vårt samhälle. Bland annat har han beskrivit utmaningar som uppstår när vi inte kan planera våra verksamheter som tidigare, när osäkerhet och komplexitet ökar. Detta innebär i stort att man som ledare måste växla mellan olika perspektiv som kräver olika typer av hantering. På kort sikt behöver vi […]

Läs mer
Läs mer om Vi lyckas – eller så lär vi oss
Christian Nyhlén
12 juni 2023

Fina fisken, helt baserad på växter  

–  Ingen livsmedelsproducent har lyckats skapa ett växtbaserat alternativ till fisk som också lever upp till våra krav på god smak. Vi såg att här fanns det ett hål på marknaden och det vill vi fylla, säger Ola Secher som är en av de två grundarna till Nothing Fishy, inkubatorbolaget som utvecklat och producerar ett veganskt fisksubstitut.  Bakom Nothing Fishy står kockarna Ola Secher och Jared Christensen. Ola har specialistkunskap inom molekylär matlagning och flera års erfarenhet från olika ledande befattningar […]

Läs mer
Läs mer om Fina fisken, helt baserad på växter  
Nothing Fishy burgare
11 juni 2023

Match making mellan Vermont och Skåne

Krinova har tillsammans med Windham Global Partners, ett oberoende affärsnätverk i Vermont, genomfört en första ”match making” mellan företag i Skåne och Vermont. Detta var en aktivitet inom ramen för det ”Letter of Intent” som tecknats mellan Krinova och Windham Global Partners.  Först ut från Skåne var Diego Vegas Skoglund, entreprenör, innovatör och ägare av Östersken i Kivik. Han driver en förvildad cidergård och erbjuder bl a provning av både torr cider samt vildmust. Diego brinner särskilt för bevarande och […]

Läs mer
Läs mer om Match making mellan Vermont och Skåne
8 juni 2023

Franka Drinks siktar på att bli ledande inom alkoholfria drycker

Vi kände att det saknades ett bra alkoholfritt alternativ som tilltalade vuxna i de mest minnesvärda och sociala sammanhang. Det vill vi möta genom vår nylansering av Franka Nordic Aperitif som ska göra det både enklare och godare att välja alkoholfritt, säger Stephanie Wredenmark Godée, VD och en av de tre medgrundarna till Franka Drinks. Efter nästan två års intensivt arbete med utveckling av recept, tester av flaskor och paketering av hela konceptet är den första produkten Franka Nordic Aperitif […]

Läs mer
Läs mer om Franka Drinks siktar på att bli ledande inom alkoholfria drycker
3 maj 2023

Vad är det egentligen vi gör?

Ibland gör vi det lite svårt för oss när vi ska förklara vad en innovationsmiljö handlar om. Det blir ofta högt svävande konceptuella formuleringar och buzzwords. Men egentligen är det väldigt enkelt; vi ska supportera små och medelstora företag att nå sin fulla potential. Utmaningen ligger i hur vi gör det. Vilka är nycklarna till att få momentum, till att hitta nya vägar, till att få utväxling på sina idéer och sin verksamhet? I grunden handlar det om att få […]

Läs mer
Läs mer om Vad är det egentligen vi gör?
3 maj 2023

Det ena ger det andra

Adam Tell med kontor på Krinova är entreprenören som drivit verksamheter sedan barnsben. Han är uppvuxen i en företagarfamilj och har helt enkelt entreprenörsgenen i sig. Nya idéer dyker ständigt upp och han har drivit företag i olika branscher. På senare tid har han jobbat ihop med parhästen Jonas Bondesson som tidigare ägde Mat & Ro. De möttes under en semester i Thailand och deras samarbete började med att dra igång företaget MyToast som levererar Toasts till föreningar och arenor. […]

Läs mer
Läs mer om Det ena ger det andra
19 april 2023

Malmberg vinner Innovationspriset i Kristianstad

I samband med Guldjubelgalan i Kristianstad den 19 april fick Malmberg ta emot Innovationspriset som Krinova Incubator & Science Park delade ut. Miljöteknikbolaget Malmberg med huvudkontor i Yngsjö utanför Kristianstad har en lång historia. För över 150 år sedan grundades bolaget. Ända sedan starten år 1866 har nya och bättre tekniker varit bolagets drivkraft. Från vattenrening och borrning till geotermisk energi och biogas har det funnits mycket historia, innovation och lärande längs vägen. Motiveringen till Innovationspriset lyder:Det här är företaget […]

Läs mer
Läs mer om Malmberg vinner Innovationspriset i Kristianstad
13 april 2023

Stöd till 150 entreprenörer och 500 skapade jobb

Under 2022 gav Krinova innovations- och utvecklingsstöd till 150 entreprenörer. Under samma år kom 18 000 deltagare på de olika möten och konferenser som arrangerades på Krinova och med det är mötesverksamheten tillbaka på samma nivåer som före pandemin.

Läs mer
Läs mer om Stöd till 150 entreprenörer och 500 skapade jobb
hållbarhetsmålen
5 april 2023

Helhetssyn och detaljer i en följsam dans

För de flesta företag är kampen mellan helhetssyn och detaljer en källa till ständiga diskussioner, inte sällan kopplat till hur prioriteringar görs och vad man lägger sin kraft på. Hade det funnits ett enkelt svar hade dilemmat varit löst för längesedan. Dock har frågan ökat i betydelse i takt med att både kunskapsmängden och dess tillgänglighet ökat dramatiskt de senaste tjugo åren. Digitaliseringen har skapat en access till data på ett sätt som ger oss enorma möjligheter att få underlag, […]

Läs mer
Läs mer om Helhetssyn och detaljer i en följsam dans
Christian Nyhlén
3 april 2023

För stärkt prestation hos idrottare

Vegitific är ett inkubatorföretag som utvecklar produkter som förbättrar den fysiska prestationsförmågan hos motionärer och elitidrottare. Bakom produkterna ligger mångårig forskning. Går allt enligt plan släpps den första produkten på marknaden redan i år. Med sina produkter vänder sig Vegitific till motionärer och elitidrottare. Framför allt långdistanslöpare och längdskidåkare där det ställs krav på uthållighet. Marknaden för sportnutrition är stor och växande. Den svenska marknaden är värderad till två miljarder svenska kronor och hade 2021 en tillväxt på 9,4 %. […]

Läs mer
Läs mer om För stärkt prestation hos idrottare
Vegitific