Preloader
Stäng sök
Stäng

Nyheter

Nyheter

31 augusti 2021

Stor och liten

I allt vi gör möts stor och liten. Ibland är det de FN:s globala mål 2030 som vi resonerar kring – hur vi förhåller oss till dem och vi kan bidra till hållbar tillväxt i världen. Stora frågor som påverkar hela jordens befolkning på olika sätt. Perspektiv som diskuteras av statschefer, ledande forskare och debattörer på stora internationella scener, men som samtidigt är uppe i möten, diskussioner och dokument nära oss, på arbetsplatser, hemma och på gymmet. Stort möter smått […]

Läs mer
Läs mer om Stor och liten
16 augusti 2021

Join Food Hack by Krinova

Does innovation, sustainability and food make your heart leap? Are you passionate about the more sustainable future of food? Then join us 10-12 November 2021! The Food Hack is a 48hour long innovation competition and food conference for the global food community initiated by Krinova Incubator & Science Park. Due to the pandemic it will be in digital format this year but still with lots of possibilities to network, get inspiration, challenge, share and collaborate! 2021 theme resilience in changing […]

Läs mer
Läs mer om Join Food Hack by Krinova
16 augusti 2021

Food Hack by Krinova

Får innovation, hållbarhet och livsmedel ditt hjärta att slå lite extra? Brinner du för att skapa en hållbar framtid? Save the date! Välkommen till Food Hack 10-12 november 2021. Food Hack är en 48 timmar lång innovationstävling och mötesplats för studenter, entreprenörer, forskare – ja, alla som är intresserade av hur vi kan producera, konsumera och distribuera livsmedel på ett mer hållbart sätt.  Food hack arrangeras av Krinova Incubator & Science Park och på grund av pandemin kommer evenemanget att hållas […]

Läs mer
Läs mer om Food Hack by Krinova
22 juni 2021

Prisbelönt senap

LissEllas senap med Dalarna som bas har nått ut över världen. När VM i senap avgjordes i USA 2021 så kammade man hem inte mindre än fyra medaljer varav ett av valören guld.  Detta är bara en av många utmärkelser som LissEllas fått under de 14 år de tävlat i VM. I dag finns LissEllas senap på ett antal platser i landet men också utanför landets gränser, där Norge är en stor marknad. LissEllas senap är ett av de företag […]

Läs mer
Läs mer om Prisbelönt senap
21 juni 2021

Entreprenörskap – en av samhällets viktigaste byggstenar

Att entreprenörskap är en avgörande framgångsfaktor för ett blomstrande samhälle är det nog ingen som ifrågasätter. Samtidigt spelar våra entreprenörer också en viktig roll i att driva på en positiv utveckling när det gäller de stora samhällsutmaningarna. Vi ser fler och fler produkter och tjänster på marknaden som främjar cirkulär produktion, klimatet, hälsosam mat eller biologisk mångfald. Men vad är det egentligen som kännetecknar dessa entreprenörer och vad kan vi göra för att stärka, underlätta och boosta deras resa? Jag […]

Läs mer
Läs mer om Entreprenörskap – en av samhällets viktigaste byggstenar
20 juni 2021

Digital satsning ledde till nya affärer

Henrik Karlström på HLR Skåne, som har sitt kontor på Krinova, såg möjligheten att helt ställa om när hans bransch tvärdog. Skiftet från fysiska första hjälpen utbildningar till digital utbildning har lett till signering av det hittills största kontraktet och en helt ny målgrupp att bearbeta. Innan pandemin vände Henrik sig till mindre företag och höll en årlig utbildning med dem samtidigt som han jobbade som underleverantör åt andra. Som för många andra tog alla uppdrag och bokningar slut förra […]

Läs mer
Läs mer om Digital satsning ledde till nya affärer
17 juni 2021

Tång – från problem till resurs

Kan man göra tången som spolats upp på stränderna till en resurs istället för ett problem? Det är en av de frågor som projektet CONTRA dykt på djupet kring. Projektet har sin utgångspunkt i de miljöutmaningar som finns i Östersjöområdet. En sådan utmaning är övergödning och som en följd av denna spolas stora mängder tång upp på våra kuster och gör våra strandbesök oangenäma. Skånska kommuner som: Trelleborg, Landskrona, Kristianstad, Ystad, Simrishamn, Malmö, Helsingborg arbetar aktivt med att rensa stränderna […]

Läs mer
Läs mer om Tång – från problem till resurs
14 juni 2021

Nu ska små livsmedelsföretag få det lättare att växa

Startups, små och medelstora livsmedelsföretag ska få det stöd de behöver för att kunna växa hållbart och skapa nya arbetstillfällen i spåren efter Corona. Därför satsar nu React-EU och Region Skåne totalt 6 000 000 kronor i ett skånskt tvåårigt projekt som ska leda till ett sömlöst och anpassat innovationsstödsystem. Covid-19 har haft stor inverkan på livsmedelsnäringen. Regeringen klassade näringen som samhällskritisk, vilket bland annat betyder att vi behöver öka självförsörjningsgraden i Sverige.  Pandemin har också lett till nya preferenser hos konsumenterna. […]

Läs mer
Läs mer om Nu ska små livsmedelsföretag få det lättare att växa
31 maj 2021

Ledarskap för en ny tid

Är ledarskap ett uttjatat ämne? Olika buzzwords avlöser varandra och tävlar om att vara på allas läppar. Vi frossar i formuleringar sprungna ur managementlitteratur från USA och begreppen tenderar att bli mer yta än innehåll, mer ord än mening. Det har skrivits tusen och åter tusen spaltmeter om ledarskap och det fortsätter skrivas i en takt som gör det omöjligt att hålla sig uppdaterad kring ens en bråkdel av det som publiceras. Samtidigt är det ett område som ständigt är […]

Läs mer
Läs mer om Ledarskap för en ny tid
26 maj 2021

Systrarna brygger kombucha i Torsebro

Systrarna Amanda och Adela Johansson bodde i USA och studerade när pandemin slog till och allt stängdes ner. De bestämde sig för att flytta hem till Torsebro utanför Kristianstad tills det blåst över. För att ha något att göra så började de brygga kombucha och snabbt hade företaget Torsebrew Kombucha tagit fart. Kombucha är en fermenterad dryck gjord på te med olika smaksättningar. Amanda och Adela drack mycket kombucha i USA där den är väldigt vanlig och finns överallt, men […]

Läs mer
Läs mer om Systrarna brygger kombucha i Torsebro
11 maj 2021

Chokladbollens dag!

Vissa dagar är mer värda att fira. Och just chokladbollens dag hurrar vi lite extra för. Vi har såklart ett recept som är både gott och nyttigt för hjärnan. För på Krinova så gillar vi allt som har med Brain food att göra. Konceptet har tagits fram för att ge bästa näring till hjärnan. Brain food by Krinova är enkelt sagt, mat för smarta tankar. Recept för ca 30 små chokladbollar: 235 gram urkärnade dadlar (helst medjool) 90 gram glutenfria […]

Läs mer
Läs mer om Chokladbollens dag!
28 januari 2021

Christian Nyhlén, Krinovas nye VD, har ordet

Som nytillträdd VD på Krinova har jag på kort tid fått en fin inblick i verksamheten, inte minst tack vare medarbetarna som verkligen visat mig att de lever värdegrunden Glädje – Öppenhet –Samarbete fullt ut. Även styrelsen och ägarna Kristianstads kommun och Högskolan Kristianstad har välkomnat mig på ett fint sätt och med en öppen dialog. Det är tydligt för mig att plattformen som vi står på är solid och därför kan vi också blicka framåt och fokusera på att […]

Läs mer
Läs mer om Christian Nyhlén, Krinovas nye VD, har ordet