Preloader
Stäng sök
Stäng
1 april 2022

Casheury växlar upp

Casheury gör vegansk ost på ett lite annorlunda sätt än andra i Sverige. De är den enda tillverkaren som gör ostar på cashewnötter, utan artificiella ingredienser och så nära som möjligt till originalrecept för vanliga traditionella ostar. Nu säljer Simon Francis och Silvia Todeschini sin restaurang i Malmö och satsar starkt i sin nya fabrik i Skivarp.

Paret startade för fem år sen med att experimentera och utveckla veganska ostar som ingrediens på sin restaurang. Gästerna tog till sig osten och ville köpa med sig hem och med det så var idén om tillverkning i större skala igång. De hittade sin första återförsäljare och är nu på gång att bli listade på bland annat ICA centralt. Mycket har hänt på fem år och nu är Simon och Silvia redo att ta nästa steg och skala upp.

– Vi var på väg att göra uppskalningen innan pandemin kom men vi bromsade snabbt när vi såg hur utvecklingen gick. Det är vi glada för idag. Vi är mer redo nu och våra ostar är ännu bättre idag än vad de var då, säger Simon.

Just nu är det intensiva dagar med att få den nya anläggningen på plats och i drift. Bolaget vill effektivisera och optimera sin produktion och då var nya lokaler och utrustning en nödvändighet.

– Vår nya lokal är betydligt större än den gamla men jag är optimistisk och tror att vi har vuxit ur de här lokalerna om ett par år. Våra ostar har gott renommé och vi håller lite högre priser men är också en high end produkt. Vi har just nu 10 produkter i vårt sortiment, allt ifrån färskostar, mogna hårdostar till dessertostar och med ny utrustning så kan vi även göra mögelostar, säger Simon.

Casheurys öppnar nu för att ta in tillväxtkapital genom en nyemission på 10 procent av bolaget. Kapital för att investera i produktionen och möjlighet till att anställa för att kunna skala upp, driva efterfrågan och ha varor redo för leverans. Casheury har arbetat tillsammans med Krinova ett par år och just nu ligger fokus i samarbetet just på finansiering. Casheury är en del av projektet Mer mat – fler jobb som finansieras av Europeiska socialfonden.


Simon Francis