Preloader
Stäng sök
Stäng
26 april 2022

WISA partners möttes i Klaipeda

Intressanta möten, workshops och studiebesök i hamnen – det var ett fullspäckat program när WISA projektpartners från Polen, Sverige och Litauen träffades i Klaipeda i början av april för årets första fysiska möte.

– Vi fick en väldigt bra uppdatering kring våra partners arbete, säger Jan Persson, Krinovas projektledare för WISA projektet. Projektet avslutas i november, och allt arbete och alla aktiviteter knyts nu ihop till ett spännande resultat.

– Det var dessutom väldigt informativt och intressant att höra Klaipeda hamns framtidsplaner och utmaningar med sitt ”Green Port Concept”, fortsätter Jan Persson. Hamnen i Klaipeda är den fjärde största kring Östersjön och det var spännande att se hamnen med egna ögon under den två timmar långa rundturen med båt.

Krinovas roll som lead partner i projektet har gett en möjlighet att utveckla Testbed WISA, som är en testbädd för vattenrelaterade innovationer. Den befintliga infrastrukturen i Åhus hamn ska användas som testmiljö, och en av projektets leveranser är att utarbeta definition och detaljer för testbädden.

I Klaipeda hölls den fjärde av projektets workshops, där projektpartners denna gången fokuserade på Business model canvas, Private Public Partnerships och Value proposition.
– I projekt WISA har Krinova kunnat bygga upp och testa olika business modeller som även kommer användas i framtida projekt, berättar Max Pattara, business designer på Krinova som tillsammans med Jan Persson leder projektets workshops.

Jan Persson– En del workshops har fått ske online, och det har fungerat bra, förklarar Jan, men i denna typ av arbete är det lättare att kunna ses. Det är en fördel att kunna ses fysiskt för man kan agera med deltagarna på ett annat vis, och det är lättare att fånga upp deras frågeställningar. Det blir mer dynamiskt och ger en trevlig energi, avslutar Jan.

Wisa-deltagare