Preloader
Stäng sök
Stäng
5 april 2022

Nio livsmedelsbolag antagna till inkubatorn

Krinova tar nu in nio spännande livsmedelsbolag till inkubatorn. Fokus på hållbarhet och sikte på expansion på en internationell marknad är gemensamma nämnare för inkubatorbolagen som geografiskt är spridda från Stockholm i norr till Malmö i söder.

– Jag är stolt att välkomna dessa drivna nytänkande entreprenörer till Krinovas Inkubator. De representerar innovativa och skalbara affärsidéer på en marknad med spännande utveckling. Bolagens produkter och tjänster har potential att bidra till positiv utveckling kopplat till viktiga samhällsutmaningar och driver utvecklingen mot hållbara matsystem och hälsosamma matvanor, säger Christian Nyhlén, VD för Krinova Incubator & Science Park.

De nio bolagen får ett  upp till 24 månaders individuellt anpassat inkubatorprogram med en dedikerad affärsutvecklare och tillgång till tjänster inom bland annat finansiering, immaterialrätt och produktutveckling. Krinovas Inkubatorprogram bygger på mer än tio år av erfarenhet kring innovationsstöd och företagsutveckling.

De nio inkubatorbolagen är:

  • Sustainable Food Waste SFW – food tech bolag, utvecklar en app som beräknar kylda och frysta livsmedelsprodukters kvarvarande hållbarhet vid temperaturavvikelser.
  • Angry Camel – utvecklar snacks och mejerialternativ från kikärter som fungerar som snacks-on-the-go och kan förvaras i rumstemperatur.
  • Planet Zero App – bygger digital och fysisk infrastruktur för svenska mathantverkare och småskaliga primärproducenter.
  • Seatrients – utvecklar vegetariska produkter från havet, först ut är en algbaserad smoothie inspirerad av matkulturen på de karibiska öarna.
  • Yelte – utvecklar plantbaserade livsmedel med fokus på bra näringsvärden och lågt klimatavtryck.
  • Franka – utvecklar smakfulla alkoholfria drycker med fokus på svenska och nordiska råvaror.
  • Folkets Pops – producerar och säljer hållbart producerad glass som kommer till dig på cykel.
  • Vegitific – utvecklar produkter som förbättra den fysiska prestationsförmågan hos motionärer och elitidrottare.
  • Simply No Waste – bygger cirkulära flöden genom att ta tillvara på agrikulturella biprodukter och förädla dem till nya livsmedel.

inkubatorbolag