Preloader
Stäng sök
Stäng
25 april 2022

Att lyckas med mat- och produktfotografering

Hur kan man med bild och synintryck visa hur gott det smakar? Det fick deltagarna veta på Krinovas senaste Meet up som arrangerades på Fasangården i Löddeköpinge.

Richard Albin, Innovationsmanager på Culinar AB var en av dem som var på plats och delade med sig av sina kunskaper. Richard pratade om hur vårt synsinne är det mest dominanta sinnet av dem alla. Hur maten ser ut, påverkar hur vi uppfattar smak, doft och textur. Visste du t ex att en vit tallrik gör att desserten känns sötare, ju tyngre besticken är desto mer mätt känner du dig eller att en kornig skål får dina popcorn att kännas mer salta?

Jordgubbar Isak Mårtensen från Fasangården bjöd på tips kring hur du kan tänka kring fotografering för dina sociala medier. Hellre kontinuitet än kvalitet. Alldeles för perfekta bilder berättar inte en story och det är det allra viktigaste. Att förmedla en känsla digitalt som sedan stämmer överens med det som personen upplever när den köper din tjänst eller produkt ger nöjda kunder.

Oscar Ivarsson från Bondens skafferis heta tips för att lyckas i sociala medier är att skapa interaktion och utläsa från inläggen vad det är dina kunder tycker om. Hoppa gärna på nya funktioner och använd bilder med människor på. Det tycker de digitala plattformarna om och ger dig därför mer synlighet.

Deltagarna fick också praktiskt gestalta ”fika” med hjälp av sina smartphones. Och vilka fantastiska bilder det blev! Tack alla medverkande.

Här kommer en lista på konkreta tips från workshopen som du kan använda i din verksamhet. Varsågod!

  • Synen är det sinne som är starkast och snabbast i stunden.
  • Kom ihåg att du säljer en helhetsupplevelse. Vilken känsla vill du förmedla med din bild?
  • Känslan ska vara den samma digitalt som den upplevs på plats.
  • Kontinuitet är viktigare än kvalitet.
  • Skapa interaktion. Sociala plattformar gillar människor och dina kunder har lättare att leva sig in i bilden om det finns personer på bilden.
  • Hoppa på nya funktioner. Plattformarna gillar detta och ger dig mer synlighet.
  • Utläs vad dina kunder gillar mest genom att analysera inlägg och hur mycket interaktion de ger.

Matfotografering