Preloader
Stäng sök
Stäng
19 juni 2024

You can check out but you can never leave

Så har då tiden kommit för mig att lämna över stafettpinnen som VD på Krinova. Det är också en tid för reflektion, att stanna upp och titta tillbaka på hur vi kommit dit vi är och vilka lärdomar vi gjort på vägen. Vid en första anblick tänker jag mest på vad som är kvar att göra men sedan slår det mig att det har hänt så mycket!

Mitt fokus handlade ganska tidigt om att förädla Krinovas styrkor och mobilisera både kultur, struktur och finansiella förutsättningar för den resan. Bilden av vad vi ville uppnå var tydlig men som alltid är det en resa där det oväntade ska hanteras. Och framför allt handlar resan om människor och att medarbetarna i organisationen inte bara omfamnar uppdraget utan också utmanar sig själva och hittar både inspiration och drive i den gemensamma förändringsresan.

Idag har vi skaffat oss en nationellt mycket stark position som livsmedelsmiljö där vi spelar en viktig roll i Sverige. Det handlar å ena sidan om att samordna och samverka i livsmedelssystemet så att fler livskraftiga livsmedelsföretag får förutsättningar att växa och att å andra sidan faktiskt ha verktygen för att ge den enskilda entreprenören ett kraftfullt stöd i sin resa. Där har vi idag en palett av metoder, nätverk, partners och know-how.

Samtidigt har vi flyttat fram positionerna lokalt och regionalt för att vara den branschöverskridande motorn för konkurrenskraft och hållbar tillväxt. Allt ifrån entreprenörsluncher, innnovationssprintar, Guldjubelgala och konjunkturfrukostar till den vardagliga coachningen av bolag i närområdet till större utvecklingsprojekt kopplat till bl a innovation och hållbarhet.

Mitt i allt detta är det just teamets spirit och framåtanda som skapar framdrift. Medarbetarnas engagemang och vilja att i varje möte anstränga sig till sitt yttersta och göra det lilla extra är det som skapar värde och framgång. Eftersom alla är olika, med olika bakgrund, erfarenhet och personligheter är det både utmaningen och själva styrkan när utveckling sker och det krävs en gemensam bild av vart vi är på väg för att vi ska få kraft i vår förflyttning. Men när pusselbitarna börjar falla på plats, vi hittar våra roller och teamar upp både internt och externt – det är då man som VD känner den där sköna tillfredsställelsen – det är då vi lyfter. Och kanske är det också då man ska lämna över stafettpinnen…

Jag vill passa på att tacka alla medarbetare, styrelse, finansiärer, samarbetspartners och alla fantastiska entreprenörer för att jag fick vara med en bit på vägen med Krinova och i en väldigt stimulerande miljö. Nu väntar nya äventyr på en ny arena.

Jag kommer definitivt att finnas med på något hörn i Krinovas närhet även framåt. Jag säger inte farväl utan på återseende. Ta hand om er!

Christian Nyhlén