Preloader
Stäng sök
Stäng
1 februari 2023

Tack

Under min yrkeskarriär har jag många gånger drivits av att ständigt gå vidare till nästa utmaning. Att inte vara nöjd, att alltid sträva mot nästa mål och ta sig an nya stimulerande uppgifter. Det har varit en stark drivkraft och en viktig faktor i min utveckling.

Med åren har jag dock insett att det är helt avgörande att också – och kanske framförallt – hitta kraft och energi i att uppskatta stunden, det man har och att vara här och nu. Jag har till och med använt det systematiskt för att försöka hitta ett hållbart bästa jag. Att aktivera sin ådra av tacksamhet i vardagen är en del av detta. Att stanna upp och reflektera över det man har och inte det man inte har är en ibland en svår övning. Det är så lätt att fokusera på andra och det andra har, speciellt i de sociala mediernas tidevarv. Men samtidigt så livgivande att stanna upp och se uppsidorna på det man är med om i vardagen; ett bra samtal, ett gott skratt, ett inspirerande möte eller en kreativ workshop. Det är då vi behöver stanna upp och säga tack.

På Krinova är vi mitt upp i ett spännande utvecklingsarbete men också en utmanande tid som vi försöker möta med energi och framåtanda. Som alltid behöver man i en befintlig organisation lägga rälsen samtidigt som man kör tåget och det innebär för oss att vi arbetar med att vässa våra erbjudanden för de företag vi ger stöd till – i vår inkubator utvecklar vi nya metoder att hjälpa startup-företagen på sin resa, inte sällan kopplat till affärsutveckling, men också genom nätverk och hållbarhetsperspektiv. Precis på samma sätt jobbar vi med de mer etablerade små och medelstora företagen som vill ta nästa kliv och kanske expandera på en internationell marknad eller digitalisera sina tjänster.

Att alltid leta efter nya metoder att möta de utmaningar som finns på marknaden är en viktig del av vårt DNA och här har Krinovas medarbetare ett know-how och ett engagemang som driver på vår utveckling på ett fantastiskt sätt. I detta sammanhang behöver vi också stärka det vetenskapliga perspektivet och det gör vi genom ett nära samarbete med högskolan i Kristianstad men även med Statens Lantbruksuniversitet och Lunds Universitet. Just nu ser vi bl a över möjligheterna att inrätta en innovationsprofessur i samarbete med Högskolan Kristianstad, Kristianstads kommun och näringslivet. I en alltmer sammanflätad och snabbt föränderlig värld måste vi alltid vara i framkant med nya lösningar och samarbeten. Därför har vi också skapat ett samarbete med Malmö stad kring att ännu bättre stötta spännande och växande livsmedelsbolag. Det gör vi genom att ha fysisk närvaro med kontor på Minc i Malmö. Samtidigt uppdaterar vi vår mötesplats med ständiga ansiktslyft av rum och lokaler så att Krinova är en miljö man vill vara i och komma tillbaka till.

Så mycket utvecklingsinsatser med syftet att främja ett blomstrande företagsklimat och förlösa den inneboende potential som finns hos våra företag och entreprenörer! Och vi är inte nöjda – vi strävar efter att göra ännu mer nytta lång tid framöver. Eller hur var det nu? Skulle vi inte stanna upp också och vara tacksamma över det vi har och det vi har åstadkommit? Just det – tack! Tack för att vi får vara där vi är och fortsätta göra nytta. Tack.

Christian Nyhlén

Christian Nyhlén