Preloader
Stäng sök
Stäng
28 februari 2023

Starka Freaky Sauces

I fjol var det närmare 70 nya företag som tog kontakt med Krinova för att få stöd på sin innovations- och utvecklingsresa. Ett av dem var Freaky Sauces, som då var mitt uppe i sitt utvecklingsarbete och att vässa sitt koncept för starka såser.

Grundaren Behrang Bandalis, uppvuxen i Sverige av iranska föräldrar, började sin resa mot Freaky Sauces med att plöja litteratur och experimentera med recept för att få fram en stark sås med smaker inspirerade av såväl det svenska som det iranska köket.

– Att ta fram en produkt hemma i köket är en sak, men att skala upp det för industriell produktion är något helt annat, säger Behrang Bandali.

Det var här som Balsgård Foodtech kom in. Efter ett år av testande och problemlösande tillsammans med Balsgård och Krinova, så landade Behrang i ett koncept med två såser som nu finns ute på marknaden. En iransk/persisk stark sås smaksatt med saffran och ros och den andra en svensk stark sås smaksatt med lingon, båda baserade på fermenterad cayenne chilli. Ett 25-tal ICA och Hemköp butiker i Stockholmstrakten plus även en webbshop Delitea.se har nu tagit in såserna i sitt sortiment så ta chansen och prova dem.