Preloader
Stäng sök
Stäng
24 november 2021

Jammat veganskt julbord ger mersmak

Om vi tar något så traditionellt som ett julbord och låter kockar och gastronomistudenter tolka det med bara råvaror från växtriket så uppstår ett nytt, fräscht och grönare julbord. Deltagarna på vårt Food Jam skapade en kall rätt, en varm rätt och en efterrätt med bara råvaror från växtriket. En vegansk jansonns frestelse med Karl-Johansvamp, julkryddade betor med grönkålsshot och kardemummaglass på mandelmjölk är några exempel.

Krinova arrangerar event som vårt community efterfrågar. Just inspiration till ett mer grönt julbord har efterfrågats av många restauratörer då de saknade kunskap för att få in mer gröna alternativ på julborden de serverar. På våra food jam utmanar vi deltagarna kring att tänka nytt kring en råvara eller som i det här fallet ett kulturinslag och skapa något nytt av det.

– Det är kul att kunna göra event som är efterfrågade och som inspirerar till nya sätt att tänka och att det sen mynnade ut i innovativa och goda rätter känns ju också väldigt positivt, säger Elin Hansson, eventansvarig på Krinova.

Deltagarna hade hjälp under eventet av Isabel Brummer från Taste Celebration Residence. Isabel gav handfasta råd kring råvaror, tips på smakkombinationer och matlagningstekniker.

– Jag tycker det lätt glöms bort att tänka textur vid vegansk matlagning. Det är lika viktigt att tänka på vad det är gästen ska skära i när det kommer till vegansk mat som animalisk. Det glöms också ofta bort att vegansk matlagning kräver mycket smak så där kan man verkligen gå loss med att krydda, säger Isabel Brummer.

Och det medskicket lyssnade deltagarna på och skapade tillsammans ett julbord som föll alla närvarande i smaken.