Preloader
Stäng sök
Stäng
31 januari 2023

Hållbara byggskivor snart i produktion

Vi har tidigare berättat om Recoma. Hässleholmsföretaget tillverkar byggskivor som baseras på avfallsmaterial som annars skulle gått till förbränning. Snart startar produktionen av de hållbara skivorna.

För nu är bygget av företagets nya fabrik i Hässleholm i full gång. Maskinlinjen är snart färdigmonterad och redo för provkörning. Produktionen beräknas komma i gång i mindre skala i mitten av februari för att sedan öka succesivt. Idag består personalstyrkan av fyra och under året räknar Recoma med att anställa tio personer. Produktionen kommer till en början att vara i gång under dagtid men inom en snar framtid planeras fabriken ska vara i gång dygnet runt. Kapaciteten kommer att ligga på 400 000 m2 per år vilket motsvarar 1 % av den svenska marknaden för OSB-skivor.

Räntor, elpriser och världsläget har inte påverkat efterfrågan så här långt. Det byggs fortfarande mycket och intresset för att bygga hållbart är stort. Däremot försenades uppförandet av fabriken då Recoma, likt många andra företag, drabbades av bristen på halvledare. Investeringen i fabriken ligger på runt 30 miljoner kronor.

Recomas fabrik
Tobias Stihl visar nya fabriken för Niclas Persnil från Krinova.
Avfallsmaterial