Preloader
Stäng sök
Stäng
2 november 2023

Det är i mellanrummen det händer

Förra veckan var en vattenvecka på Krinova. Tillsammans med LRF Skåne och LF Göinge-Kristianstad började vi med en Vattendag som lyfte upp utmaningar och möjligheter med vattnet som samhällsfråga. Därefter fortsatte vi att highlighta frågorna, bl a genom en utställning och möjligheter till möteslokaler. Många olika aktörer var på plats, såväl offentliga organisationer som företag.

Denna vecka har vi haft Dagab, Axfood och deras inhousebolag Food Bridge och Urban Deli på plats för att skapa ny spännande nytta. Vi har talat om hur vi kan utveckla lösningar tillsammans för att underlätta för tillväxtbolag att snabbare nå marknaden och några av våra bolag har också fått möjlighet att pitcha och presentera sig.  

Den 24 november är det dags för nästa spännande event – då kommer Sparbanken Skåne i samarrangemang med Krinova att presentera en rykande färsk skånsk konjunkturrapport. Hur ser den skånska konjunkturen ut? Vilka är ljusglimtarna och vilka är orosmolnen? Vad kan vi säga om förväntningarna framåt? Det är några av de frågor som står i centrum när rapporten Skånsk konjunktur presenteras vid frukostträffen på Krinova. Anmälan och mer om detta kan du läsa längre ner i nyhetsbrevet.

Dessa tre events är goda exempel på hur en organisation som Krinova kan skapa nytta. Det backar också tillbaka till vårt grunduppdrag; dels att lyfta och driva frågor med sikte på hållbar samhällsnytta och konkurrenskraft och dels att utveckla företagens innovationskraft. Nyttan skapas ofta i mellanrummen. I rummen mellan olika branscher, i rummen mellan olika samhällsaktörer och i rummen mellan olika kompetenser. Vi stöttar tillväxtbolag på deras resa med olika metoder och verktyg men vi fungerar också som spindeln i nätet och portalen till nya perspektiv, kontakter och samarbeten. Det är i mellanrummen det händer!

Christian Nyhlén
VD, Krinova Incubator & Science Park