Preloader
Stäng sök
Stäng
8 november 2022

100 % återvunnet och 100 % återvinningsbart

Hässleholmsföretaget Recoma tillverkar byggskivor. Affärsidén bygger på att ge nytt liv och värde till avfall som annars haft förbränning som slutstation. Avfallet omvandlas med hjälp av värme och tryck till byggskivor.

Nu satsar man stort i Hässleholm. En investering på närmare bestämt 30 miljoner kronor. I skrivande stund pågår installation av maskiner i produktionshallen, som man nyligen tagit över. I december är planen att produktionen ska starta.
– Rekryteringen av personal är i full gång. Vi siktar på att under första kvartalet år 2023 ha anställt tio personer i produktionen, säger Max Rosenberg, VD för Recoma.

Fram till och nu har produktionen av skivorna gjorts i en fabrik i Tjeckien, men nu flyttar man alltså hem produktionen. De fyra grundarna av Recoma Max Rosenberg, Tobias Stihl, Fredrik Rosenberg och Henrik Lennartsson har med sina respektive bakgrunder en stor bredd av erfarenhet med sig in i bolaget. Henrik, ekonomiansvarig i bolaget, har tidigare varit med om att bygga upp ett par gasellföretag.
– Recoma är en bit av pusslet i arbetet mot den cirkulära ekonomin. Vår produkt är ett svar på den ökade medvetenheten om hållbarhet. Nu satsar vi! Vi räknar med att ha nått en omsättning på 30 – 35 miljoner kronor när vi summerar 2023, säger Henrik Lennartsson med ett leende.

Tidigare i höstas uppmärksammades företaget med Hässleholms kommuns miljöpris. Recoma är i dag ensamma i Norden om att tillverka miljöcertifierade byggskivor.

Recoma är ett av de företag som får affärsutvecklingsstöd av Krinova.

Recoma

Från vänster Fredrik Rosenberg, Lukas Danek, produktionschef anläggningen i Tjeckien, Henrik Lennartsson, Tobias Stihl och Max Rosenberg.