Preloader
Stäng sök
Stäng
3 oktober 2022

Smoothies från havet

Inkubatorbolaget Seatrients utvecklar vegetariska produkter från havet. Först ut är en algbaserad smoothie inspirerad av matkulturen på de karibiska öarna.

’- Jag är förvånad över att i Sverige, ett land med lång kustlinje, så har tång som råvara ännu inte fått bred acceptans. Det vill vi ändra på! Vi har en växande befolkning i världen och behöver ta vara på de möjligheter som finns, även det som växer i havet, säger Amankwa Baptiste, en av de två grundarna av Seatrients.

I Karibien har tång en självklar plats som råvara, dess hälsoeffekter och källa till viktiga näringsämnen är allmänt och brett accepterat.

Under ett par år har de två grundarna av Seatrients Amankwa Baptiste och Krishma Jean Baptiste utvecklat och tagit fram en hälsosmoothie inspirerad från den karibiska övärlden, där de båda har sina rötter. Nu är de redo för nästa steg, att skala upp produktionen.

– Vi har gjort fokusgrupper och anpassat konceptet. Från början tänkte vi utveckla en produkt för spädbarn, men efterhand har vi landat i ett koncept som vänder sig till personer med en aktiv livsstil, förklarar Krishma.

Tången, råvaran i smoothien, innehåller näringsämnen som är bra för såväl immunsystemet som matsmältningen och är en källa till bl a järn, zink och B-vitamin.
Seatrients samarbetar  med ett fiskekollektiv på ön St Lucia i Karibien som skördar tången, låter den torka i solen innan den är redo att skeppas till Seatrients i Malmö.
Nyfiken på att smaka hälsosmoothien?  På Seatrients hemsida går den att beställa.

Krishma Jean Baptiste och Amankwa Baptiste