Preloader
Stäng sök
Stäng
22 juni 2021

Prisbelönt senap

LissEllas senap med Dalarna som bas har nått ut över världen. När VM i senap avgjordes i USA 2021 så kammade man hem inte mindre än fyra medaljer varav ett av valören guld.  Detta är bara en av många utmärkelser som LissEllas fått under de 14 år de tävlat i VM. I dag finns LissEllas senap på ett antal platser i landet men också utanför landets gränser, där Norge är en stor marknad.

LissEllas senap är ett av de företag som varit med i projektet ”Mer mat – fler jobb” och fått stöd av Dalarna Science Park och av Krinova, som gått in med stöd särskilt anpassat till LissEllas som matföretagare.

– Vi gick in i projektet utifrån att vi ville växla upp ett steg, utan att för den delen tappa det som är unikt med oss.  Vi har i projektet arbetat mycket med att bli tydliga utåt med vilka vi är och vad vi gör. Vi jobbar med att göra det på ett begripligt sätt utan att tappa själen, berättar senapsmakare Olle Bengtsson.

– Vi har många olika produkter i vårt sortiment och har i den här processen kommit fram till att det är en del av vår själ. Vi har fått till oss att vi troligen haft högre lönsamhet med färre produkter, men skapandet är en del av vårt DNA.

Med stödet LissEllas senap fått genom projektet känner de sig väl rustade när efterfrågan från restauranger förväntas nå mer normala nivåer efter sommaren.

– Vi vet vart vi är på väg. Vägen framåt är tydlig. Men sen är det ju lite som när man metar, man slänger ut beten, provar sig fram och plötsligt nappar det!


 Liselotte Dahlin och Olle Bengtsson, senapsmakare som driver LissEllas senap tillsammans.

Finansiär & samarbetspartners