Preloader
Stäng sök
Stäng
3 oktober 2022

Medalj i nordiska mästerskapen

Scobybaby kombucha knep både silver och brons i Nordic Artisan Food Awards, nordiskt mästerskap mathantverk, som hölls i början av september. Scobybabys lite annorlunda och nytänkande smaker föll juryn i smaken. Vad sägs om jalapeno lime kombucha eller rabarber vresros, som var de två smaker som tog sig upp på prispallen.

’-  Vår ambition är att skapa en innovativ och lockande kombucha både till färg och smak. Vi vill att den ska vara en ett hälsosamt välsmakande alkoholfritt dryckesalternativ. Till skillnad från många andra kombuchas är vår slutprodukt en äkta levande kombucha utan tillsatt kolsyra, berättar Charlotte von Arnold som tillsammans med sin man Salomon driver Scobybaby.
Sedan två år tillbaka har Charlotte och Salomon sin bas på Österlen där de producerar kombuchan i Brösarp. Men Scobybabys resa startade i New York där Salomon var verksam som konstnär, tog sig sen vidare till Los Angeles för att för ett par år sedan landa på Österlen.
Scobybaby kombucha finns i vissa butiker, caféer och restauranger runt om i Skåne, Stockholm och även Köpenhamn.
– Nu är vi redo att nå ut bredare och söker därför efter någon form av samarbete med säljare som vill vara med oss på vår resa, avslutar Charlotte.

Scobababy

Foto: Julia Haraldsson