Preloader
Stäng sök
Stäng
29 maj 2024

Nothing F!shy och Folkets Pops gör framgångsrik exit från inkubatorn

I veckan gjorde två av de totalt 12 bolagen i Krinovas livsmedelsinkubator exit. De två bolagen Folkets Pops och Nothing F!shy, båda med produkter som vänder sig till konsumentledet, har under sin tid i inkubatorn vässat sina affärsmodeller, tagit in kapital och nått en position på marknaden.

– Vi är stolta och glada över bolagens fantastiska utveckling och ser fram emot att följa deras fortsatta resa. Även om bolagen nu lämnar Krinovas inkubatorn så är de fortfarande en del av vår community, säger Truls Bretz, business designer och ansvarig Innovationsarenan.

Folkets Pops har utvecklat naturligt veganska sorbetpinnar med hållbarhet i fokus. Produkten har blivit väl mottagen på marknaden och nyligen fick Folkets Pops en order som motsvarar ett högre värde än fjolårets hela omsättning. Folkets Pops går nu vidare till Krinovas Scale program där de kommer att fortsätta uppskalningen av sin cirkulära produktion.

Nothing F!shy, som utvecklar ett växtbaserat fisksubstitut för medvetna matälskare, har fått en stor exponering på marknaden. Produkterna finns nu i över 200 butiker och har även nått ett stort genomslag inom food service. Nothing F!shy utsågs till ”Best product innovation” på Nordic Organic Food Fair 2022 och är nu en av tre finalister till ”Årets Foodservicevara 2024” som arrangeras av DLF.
Under sin tid i inkubatorn har bolagen bland annat fått skräddarsytt affärsutvecklingsstöd, tillgång till nätverk av finansiärer och möjlighet till samverkan med internationella partners.

För mer information om Krinovas inkubatorprogram och bolagen i inkubatorn läs här.