Preloader
Stäng sök
Stäng

Risker och utmaningar inom livsmedelssäkerhet

Risker och utmaningar inom livsmedelssäkerhet

Risker och utmaningar inom livsmedelssäkerhet

Till anmälan ›

Risker och utmaningar inom livsmedelssäkerhet

Livsmedelssäkerhet blir allt viktigare och vår kunskap måste ständigt uppdateras! Nya begrepp som till exempel livsmedelssäkerhetskultur ingår numera i EU:s lagstiftning. Listeria fortsätter att utmana, antibiotikaresistens är alltid aktuellt och matfusk upptäcks även i exklusiva butiker. Handhavande och reducering av matsvinn är en mikrobiologisk utmaning. En förbättrad handhygien och färre social kontakter under pandemin innebar att matförgiftningarna minskade, men hur blir det i framtiden?

På programmet: Livsmedelssäkerhetskultur, virus, mögeltoxiner, Campylobacter, Listeria, matfusk, antibiotikaresistens, cirkulär mat samt aktuella frågor inom utbildning i livsmedelssäkerhet. Dagen inleds av Carl Jan Granqvist.

Målgrupp: Livsmedelsinspektörer, anställda inom livsmedelsindustrin, kostchefer och kostvetare, dietister, veterinärer, smittskyddsläkare, inköpsansvariga, livsmedelsproducenter, studenter, politiker och alla andra intresserade.

Kostnad: På plats: 2900 SEK. Enkel lunch, för- och eftermiddagskaffe ingår. Digitalt: 2400 SEK.

OBS! Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande Covid-19.

 

26
april

Datum
26 april 2022

Plats
Universitetshuset, Klockporten sal X, Biskopsgatan 3, Uppsala eller digitalt

Sista anmälningsdag
18 mars 2022