Preloader
Stäng sök
Stäng

MAT2019

MAT2019

MAT2019

Till anmälan ›

MAT2019

MAT är mötesplatsen för en närproducerad, småskalig och hållbar måltid. Den 13-14 september anordnas den nionde upplagan av MAT – ett av Sveriges största och viktigaste matevenemang. Under två dagar i september skapas en nationell mötesplats i Växjö där du kan uppleva, smaka, sprida och få kunskap, inspirera och inspireras och skapa debatt om mat utifrån hållbarhetsperspektiv, folkhälsoperspektiv och måltiden som helhet.

På Stortorget hålls den populära matmarknaden med över 100 matproducenter från Småland och närområdet. I Växjö Konserthus arrangeras ett 50-tal spännande kostnadsfria seminarier och i Konserthusparken arrangeras tävlingarna Årets Ekokock och SM i Utomhusmatlagning. Favoriter som Skördefesten på PM & Vänner och dryckesfestivalen Dryck de luxe kommer tillbaka även i år.

Seminarier och föreläsningar är en viktig del av MAT, för att öka kunskapen kring matens betydelse ur flera perspektiv. Seminarierna riktas både till branschfolk – alla de som på något sätt arbetar med mat, vare sig det är i offentlig eller privat verksamhet – och en allmänhet som har ett intresse av mat, folkhälsa och hållbarhet. Alla seminarier är kostnadsfria för besökarna.

13
september

Datum
13 september 2019

Plats
Växjö Konserthus