Preloader
Stäng sök
Stäng

Låt Europa smaka på södra Sverige!

Låt Europa smaka på södra Sverige!

Låt Europa smaka på södra Sverige!

Till anmälan ›

Låt Europa smaka på södra Sverige!

Välkommen på ett webinar om en spännande exportmöjlighet för livsmedelsproducenter

Intresset för lokal mat har länge ökat – och de senaste månaderna har fler och fler konsumenter börjat prioritera den lokala maten vid sina inköp. Olika möjligheter till direktförsäljing mellan producent och konsument växer också fram och fler och fler ser fördelar med denna typ av matinköp. Detta är trender som syns internationellt och för två år sedan grundades plattformen Crowdfunding av två spanska apelsinodlare. Syftet är att stärka kontakten mellan producenten och konsumenten och korta de logistiska leden. Crowdfunding har vuxit snabbt och fler och fler producenter har anslutit sig för att erbjuda sina prudukter till europeiska konsumenter.

Region Skåne bjuder in till ett webbinar där Juliette Simonin och Gonzalo Urculo från Crowdfunding berättar mer om sitt arbete och plattformen de erbjuder. Juliette ansvarar för kontakt med odlarna och Gonzalo är VD och en av grundarna till Crowdfarming, och driver själv en gård som producerar olivolja. Juliette och Gonzalo kommer berätta om hela idéen bakom Crowdfunding, vad som krävs för att ansluta sig till deras plattform – och självklart finnas tillgängliga för frågor.

Linda Lazlo Ek från Business Sweden kommer även berätta om hur de kan stötta företag som är intresserade av e-handel internationellt samt lagar och regler kopplade till detta.

För vem? Odlare och producenter av livsmedel inkl. dryck i Skåne och Blekinge. Exempel på produkter som kan efterfrågas är äpplen, honung, ostar, olika sorters drycker.

Anmälan görs senast den 12 juni
Det är kostnadsfritt att delta och webinaret hålls i stort på engelska.

 

17
juni

Datum
17 juni 2020

Plats
Webinar