Framtidens växtproteiner – från forskning till tillväxt
Välkommen till ett eftermiddagswebinarie på temat framtidens växtproteiner, som anordnas av Livsmedelsakademin Skåne tillsammans med SLU Alnarp och Lunds Universitet/LTH. Under två timmar bjuder de på korta presentationer från sex spännande forskare inom området, och Livsmedelsakademins studentnätverk ger en rykande färsk trendspaning om växtbaserade livsmedel.
Webinariet kommer att fokusera på hur kunskap och forskningsresultat kring växtproteiner kan bidra till utveckling av ett konkurrenskraftigt näringsliv och hållbart samhälle.
Agenda
15.00: Visionen om hur samarbetet inom Skånes livsmedelssystem ska stärkas, Lotta Törner, vd Livsmedelsakademin
15.15:
- Växtprotein – diversitet, tillgång och framtida möjligheter, Eva Johansson, professor i Jordbruksvetenskap, SLU
- Produkter baserade på proteinrika grödor – behov och möjligheter, Helena Persson Hovmalm, forskare vid Institutionen för Växtförädling, SLU
- Framtidens åkerbönor och ärtor för svenska odlingsförhållanden, Cecilia Hammenhag och Åsa Grimberg, forskare vid Institutionen för Växtförädling, SLU
- Opportunities in the Plantbased Protein Food Industry – the engineering expertise perspective, Marilyn Rayner, professor och Frank Lipnizki, professor, Lunds Universitet
Webinariet leds av Tintin Santén, enhetschef samverkan och utveckling, SLU.