Preloader
Stäng sök
Stäng

Food Jam: Vegetariskt/veganskt julbord

Food Jam: Vegetariskt/veganskt julbord

Food Jam: Vegetariskt/veganskt julbord

Till anmälan ›

Food Jam: Vegetariskt/veganskt julbord

Många restauranger och julfirare står inför utmaningen att servera julbord där allt fler efterfrågar växtbaserad mat. Det traditionella julbordet består till stor del av animaliska råvaror vilket blir en utmaning för kockar som möter nya krav och förväntningar, samtidigt som de skall tillfredsställa den festliga variation av mat och smaker som julbordet associeras med.

Tillsammans skapar vi nya julrätter

Tidigare har våra food jams bestått av att vi tar ”ovanliga råvaror” och experimenterar med tillagningsmetoder och smaker. Denna gång jammar vi en kultur som är i förändring. Hur ser julbordet ut i framtiden? Med säsongsbaserade och närodlade grödor tar vi avstamp i det som kan komma att bli ett nytt komplement till vår mattradition. Alla deltagare delas upp i team där ni tillsammans skapar nya julrätter.

Vi gästas av Isabel Brummer som driver Taste celebration. Med stor kunskap inom vegansk mat och erfarenhet av skapa recept kommer hon bidra med mycket inspiration!

För vem?

Eventet riktar sig till dig som är restauratör som serverar julmat, studenter och foodies som vill inspireras till att tänka nytt. Dagen avslutas med att vi tillsammans smakar varandras rätter.

Vi avslutar dagen tillsammans med att med att prova ett grönt- och hållbart julbord tillsammans. Vi ses!

___________________________________________________________________________

Eventet är en del av projektet Mer mat – fler jobb, på initativ av av LRF, Livsmedelsföretagen, Krinova Incubator & Science Park och Arbetsförmedlingen. Projektet är finansierat av Europeiska socialfonden.

Finansiär & samarbetspartners

24
november

Datum
24 november 2021

Plats
Gastronomiköket, Högskolan Kristianstad