Är du intresserad av nya spännande drycker?
Välkommen att ta del av en gestaltande examination där studenterna på gastronomiprogrammet presenterar en fermenterad dryck som de utvecklat i kursen ”Råvaruförädling och varumärkesbyggande”.
Examinationen äger rum den 16 januari kl 11-13 i receptionen, hus 7, på Högskolan Kristianstads Campus. Dryckerna, till exempel kvass, jun och kombucha, presenteras i olika montrar och deltagandet består i att gå runt och smaka och ge feedback till kreatörerna. Det kan vara bra att vara på plats redan vid 11-tiden så att det säkert finns smakprover kvar.
Mat- och måltidsvetenskap är gastronomiprogrammets huvudområde. Det är ett tvärvetenskapligt kunskaps- och forskningsområde, som omfattar tre områden för: nutrition och hälsa, livsmedel, matkultur och kommunikation. Utveckling av koncept och produkter, från idé och behov till färdiga måltider, är också centrala moment i utbildningen.
Varmt välkomna!