Preloader
Stäng sök
Stäng

#1 Food Jam! Fokus: Kristianstads Vattenrike

#1 Food Jam! Fokus: Kristianstads Vattenrike

#1 Food Jam! Fokus: Kristianstads Vattenrike

Till anmälan ›

#1 Food Jam! Fokus: Kristianstads Vattenrike

Ta chansen och kom till vårt Food Jam där vi lagar och smakar mat från Kristianstads Vattenrike. Vad finns det för ätbart i biosfärområdet och hur kan vi ta vara på det, på bästa sätt? Limnolog Andreas Jezek från Kristianstads Vattenrike berättar om det reduktionsfiske som pågår för att få en bättre vattenkvalité i biosfärområdet. Braxen är en av de fiskar som fiskas upp och blir till biogas. Med detta Food Jam vill vi hitta sätt att ta vara på braxen och andra råvaror från Vattenriket, till exempel vitkindad gås.

Kom och jobba tillsammans i Gastronomiprogrammets kök på Högskolan Kristianstad. Utforska Vattenrikets råvaror tillsammans med gastronomer, producenter, kockar och andra matglada. Målet är förutom att vi delar idéer och erfarenheter – en härlig portion mat som kan serveras i till exempel restauranger och skolor.

#1 Food Jam 2020 arrangeras av Krinova Incubator & Science Park tillsammans med Avdelningen för mat- och måltidsvetenskap Högskolan Kristianstad och Kristianstads kommun.

26
februari

Datum
26 februari 2020

Plats
Food Jam #1 Gastronomiprogrammets kök, Högskolan Kristianstad, Stridsvagnsvägen 8C, hus 180

Sista anmälningsdag
19 februari 2020