Hur säkrar vi en stabil energiförsörjning i livsmedelsbranschen?
Häng med till Blekinge 23 januari för en heldag där vi förkovrar oss i energiförsörjningsfrågor.
Vi besöker Elleholms Tomater, Sveriges näst största tomatodling som drivs av överskottsvärme från Södra Cells massabruk i Mörrum där vi får lära oss om cirkulära flöden och klimatsmarta lösningar. Sedan åker vi vidare till Gourmet Grön för lunch. Eftermiddagen bjuder på inspirationsföredrag från Circular Energy och The Green Dairy, följt av workshop där vi slår våra kloka huvud samman, nätverkar, diskuterar och sår frö till nya samarbeten för resilient energiförsörjning inom livsmedelsbranschen.
Hela studieresan är kostnadsfri, lunch ingår.
Gemensam transport erbjuds för de som önskar.
Meddela ev. matpreferenser/allergier vid anmälan.
Program måndag 23 januari
8.30: Samling vid Krinova för gemensam transport, avfärd kl. 8.45
9.45-11.45: Elleholms Tomatodling 12.15 Lunch Gourmet Grön /NetPort
13.00: Presentation av PRIMÄR-projektet och deltagare
13.30: Föredrag med Circular Energi och The Green Dairy
14.15: Fika + Workshop – energiförsörjning
15.15: Hemfärd, tillbaka på Krinova ca kl. 16
Krinova genom projektet Primär bjuder in till en serie föreläsningar och diskussioner för er primärproducenter och ni andra företagare som vill se möjligheterna med hållbar förändring och som vill tillvarata den marknadspotential som finns i framtidens livsmedelsnäring.