Food Jam – skogens mat
Food Jam – skogens mat
Vad finns det för ätbart i skogen och hur kan vi ta vara på det, på bästa sätt? Skogens utbud, råvaror och smaker är en fantastisk guldgruva och en uppväxlingsbar resurs. Kan vi använda skogen för än mer matproduktion, för hållbara produkter och ökad resilens och självförsörjningsgrad?
På plats finns:
- Fredrik Petterson från Filkesboda Gård. Fredrik arbetar med praktiska lösningar för hantering av vilt och livsmedel, men även skogsbruk och uppfödning av klövvilt
- Balsgård Food Tech, som bjuder på spännande drycker med smaker från skogen
Vi har även låtit två välkända matkreatörer tolka den skånska skogens smaker i två signaturrätter till Food Jamet:
- Maria Bub, gastronom och välkänd lokal kreativ kock med senaste pop uppkrogen Deer monky i Kristianstad
- Isak Mårtensen, kökschef på Matrummet i Lund, med guld och silver i matlagnings-VM samt EM med regionala kocklandslaget Skåne Kulinar, driver han även matstudion på Fasangården i Vikhög
Välj hur du vill medverka:
- ”Jama” hela dagen tillsammans i köket och delta under efterföljande smakprovning kl. 09.30-14.00
- Anslut vid smakprovningen/samtal om skogens mat kl. 12.00-14.00
Detta vill du inte missa! Anmäl dig så ses vi den 20 september.