EIF – Effektivare Innovationsstöd för Foodtech
Projektets fokus är att utveckla gränssnittet mellan Foodtech–Life Science.
Målsättningen är att skapa en regional nod som kan skalas nationellt för att främja innovation och kommersialisering inom foodtech och i skärningspunkten mellan hälsa och livsmedel. Detta kommer att bidra till två av de mål som Vinnova satt upp inom ramen för satsningen ”Ett nytt recept för matsystemet”:
- År 2035 ska matsystemet främja en hälsosam livsstil för alla.
- 2035 ska alla äta nyfermenterad mat dagligen.
Krinova och SmiLe kommer, tillsammans med innovationsaktörer i södra Sverige, att genomföra analyser av omvärld, intressenter och målgrupper. Baserat på dessa analyser ska ett koncept för innovationsnoden utvecklas och testas i samarbete med 3 – 8 foodtech-företag.
Projektet syftar till att stärka innovationsförmågan inom näringslivet genom att olika aktörer inom livsmedelssystemet samarbetar och synkroniserar sina insatser. Detta ska bidra till att göra livsmedelsystemet mer konkurrenskraftigt och hållbart.