Preloader
Close search
Close

A slice of Swedish Hospitality (sv)

A slice of Swedish Hospitality (sv)

A slice of Swedish Hospitality (sv)

A slice of Swedish Hospitality (sv)

I Krinova Incubator & Science Parks regi har projektet A slice of Swedish Hospitality drivits under perioden 2013-08-2014-08. Projektets syfte har varit att stärka det skånska varumärket som en välsmakande och välkomnande destination.

A slice of Swedish Hospitality är ett koncept som ger turister möjligheten att boka en middag i ett privat hem. Konceptet har varit uppskattat och omtalat i Malmö där det etablerades 2011. Projektet har gjort det möjligt att ta ett litet Malmöbaserat koncept med några få ambassadörer till att göra det regionalt täckande med över 150 ambassadörer. Detta ligger i linje med Visit Sweden, Tourism in Skåne samt inom Tillväxtverkets och Region Skånes framtidsvisioner kring innovation inom besöksnäringen för ökad tillväxt och livskvalitet. Att sammanföra stad och land, konsumenter och producenter samt nätverka med småföretagare på landsbygden ligger även det till grund för utökande av konceptet.

Projektet har bland annat resulterat i:

  • Ett fantastiskt genomslag i skånsk media, nationellt genom SVT och även artiklar i Norwegians tidning, London Metro och The Guardian
  • Ett stort ökat antal förfrågningar samt bokningar av upplevelsen
  • Fantastisk feedback från såväl ambassadörer som besökare
  • Att de som medverkar som värdfamiljer fått ett nytt förhållningssätt till de råvaror de använder i sin matlagning- mer lokalt och ekologiskt samt att ta tillvara på säsongen
  • Förfrågningar om att starta upp konceptet på Höga Kusten, Västerås, Stockholm samt i Halmstad och längs västkusten. Även förfrågan från Tyskland där det finns intresse att använda sig av varumärket för att göra: ”A slice of German Hospitality”

Samarbetspatners och finansiärer:
Projektet finansieras av Länsstyrelsen i Skåne län tillsammans med Högskolan Kristianstad och flertalet skånska kommuner; Kristianstad, Ystad med Simrishamn, Eslöv, Söderslätt, Landskrona och Malmö.